19 Απριλίου 2024 / 12:22 πμ
19 Απριλίου 2024 / 12:23 πμ

Ρομπότ σε ρόλο… ντελιβερά στους δρόμους του Λονδίνου

από fimotro

Στους δρόμους του Λονδίνου αλλά και σε πόλεις άλλων 15 χωρών μπορεί κανείς να δει κάτι περίεργο: ένα αυτόνομο ρομπότ σε ρόλο… ντελίβερι.

Εχοντας αναπτυχθεί από την Starship Technologies τα συγκεκριμένα ρομπότ είναι αυτόνομα, μεταδίδει ο Daniel Garrahan των Financial Times που πήρε ένα εξ αυτών από… πίσω.

Τα ρομπότ έχουν μια σειρά αισθητήρων, κάμερες και ραντάρ. Εχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν εμπόδια ακόμα και να μιλούν για να ζητήσουν από κάποιον να κάνει στην άκρη!

Μπορούν να κινηθούν οπουδήποτε μπορεί να κινηθεί και κάποιος σε αναπηρική ομπρέλα. Προς ώρας αντιμετωπίζονται θετικά από τους πολίτες του Λονδίνου. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν εκατοντάδες ή χιλιάδες εξ αυτών κατακλύσουν τους δρόμους μιας πόλης.

Η εταιρεία που τα αναπτύσσει πάντως είναι αισιόδοξη. Εκτιμά ότι από την επόμενη χρονιά θα τερματιστεί η δοκιμαστική λειτουργία (σ.σ. σήμερα κάποιος «συνοδεύει» τα ρομπότ ώστε να ελέγχει το πώς ανταποκρίνονται στα προβλήματα) και ότι σε πέντε χρόνια μπορεί να υπάρχουν εκατομμύρια ρομπότ στους δρόμους. Πιστεύει δε ότι θα είναι κερδοφόρα σε μόλις τρία χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα