20 Απριλίου 2024 / 4:36 μμ
20 Απριλίου 2024 / 4:36 μμ

Ρινγκ η τουρκική Βουλή – Κυνηγητό, μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ βουλευτών (Βίντεο)

από fimotro

«Άναψαν πάλι τα αίματα» στην τουρκική Βουλή και αφορμή ήταν αυτή τη φορά ο νόμος που ενέκρινε το κοινοβούλιο και αναθεωρεί τις εκλογικές ρυθμίσεις.

Το νομοσχέδιο μπορεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να επιτρέψει τη νοθεία και να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών το 2019.

Με το που ανακοίνωσε το αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής, οι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησαν σκηνές… απείρου κάλλους.

Μπουνιές, κλωτσιές και άγριο κυνηγητό μέσα στην Βουλή ανάμεσα στους ακραίους εθνικιστές και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο νόμος αυτός εξουσιοδοτεί την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να συγχωνεύει εκλογικές περιφέρειες και να μετακινεί τις κάλπες σε άλλες περιοχές. Οι κάλπες θα γίνονται δεκτές χωρίς την σφραγίδα της τοπικής εκλογικής επιτροπής, οριστικοποιώντας απόφαση που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια του περσινού δημοψηφίσματος, η οποία είχε προκαλέσει την κατακραυγή των επικριτών της κυβέρνησης, όπως και ανησυχία μεταξύ των παρατηρητών των εκλογών.

Βάσει του νόμου αυτού θα επιτρέπεται επίσης στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να μπαίνουν στα εκλογικά τμήματα, όταν θα καλούνται από έναν ψηφοφόρο, σε ένα μέτρο το οποίο θα επιτρέψει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να εξαλειφθεί ο εκφοβισμός από το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα