25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ρεσιτάλ επικοινωνιακής προπαγάνδας και ασυναρτησίας

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Όσοι δεν παρακολούθησαν την εκπομπή της ΕΡΤ «Focus» με τον Πάνο Χαρίτο, και προσκεκλημένους τον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, έχασαν την εκπομπή της χρονιάς.  Τι σχέση έχει ένα survivor, Rising star, παζάρι, x-factor κ.ά. μπροστά σε έναν δικηγόρο και κυβερνητικό προπαγανδιστή μιας κυβερνητικής «καφρίλας». Ακόμη και ο συντονιστής Π.Χ. ένιωθε αμήχανος μπροστά σε όσα άκουγε από τον υπουργό επικρατείας, ενώ οι φοιτητές που παρακολουθούσαν τη συζήτηση μέσα στο στούντιο προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τα όσα έλεγε ο υπουργός.

Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην επικοινωνιακή προπαγάνδα είναι άριστος χειριστής και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ποιος Παππάς παπαδοπαίδια και καλόγεροι, ο «Μητσάρας» είναι αχτύπητος.

Από τα όσα είπε εχθές σε ένα προπαγανδιστικό παραλήρημα, μάθαμε όπως είπε, ότι: Το 3 είναι μικρότερο του 6 και το 6 μικρότερο από το 8, μιλώντας για ανάπτυξη και οικονομικά μεγέθη. Ακόμη ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση στον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την καλύτερη αξιολόγηση και το κυριότερο:

Για όλα τα δεινά της χώρας όπως είπε σε δική μου μετάφραση ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη μερίδα του λέοντος να κατέχει η ΝΔ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση και «ΝΔ» σημείωσα περισσότερες από 20 αναφορές, μετά έχασα το λογαριασμό. Μάλιστα είπε και το εξής καταπληκτικό: Ο κόσμος σήμερα… κλαίει γιατί η ΝΔ επί 6 χρόνια τον φτωχοποίησε και είναι σε αυτή την κατάσταση(!!!).

Το καλύτερο μέσα σε πολλά άλλα το άφησα για το τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις δημοσκοπήσεις και τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε 16 μονάδες 14-31 υπέρ της ΝΔ. Αφού μίλησε για τις νίκες του ΣΥΡΙΖΑ στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις που κέρδισε με διαφάνεια και καθαρότητα των λόγων του χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις αλλά μόνο με «Αλήθειες» έκανε τον εξής παραλληλισμό με ύφος καρδινάλιου για τις δημοσκοπήσεις:

Για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έδειχναν διαφορά για το «ναι» δέκα μονάδες, για το Brexit Αγγλίας παραμονή και στην Αμερική νίκη της Χίλαρυ. Στην Ελλάδα όμως είναι και κάτι άλλο όπως είπε πέρα από λανθασμένες δημοσκοπήσεις: είναι πολιτικά… κατευθυνόμενες.

Μια παράκληση προς την ΕΡΤ να προβάλλει την εκπομπή ξανά για να καταλάβει ο «κοσμάκης» ποιοι βρίσκονται στην εξουσία και τι μας περιμένει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα