28 Μαρτίου 2024 / 8:11 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:11 μμ

Ρίχνει χιόνι και στην Κύπρο!

από fimotro

Χιόνια στα ορεινά και βροχές με κατά τόπους καταιγίδες τα πεδινά είναι το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο. Συστάσεις από την Αστυνομία που προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους είναι 45 εκατοστά και στον Όλυμπο 55 εκατοστά. Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Θα παρατηρούνται διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Σύντομα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον πλην 1 βαθμό στα υψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά, αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Τοπικά αναμένονται βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά και πολύ πιθανό στα ημιορεινά θα πέφτουν χιόνια κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, το Σάββατο, αλλά την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα