28 Μαρτίου 2024 / 5:11 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:11 μμ

Π. Σαράκης: Υπάρχουν καταθέσεις στο FBI και για άλλους πολιτικούς πλην των δέκα!

από fimotro

«Οι εντολείς μου δεν κατέθεσαν για όλα τα ονόματα τα οποία κυκλοφορούν ή αν θέλετε συμπεριλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Ελλάδα. Δεν γνώριζαν για όλους αυτούς. Γνώριζαν για κάποιους από αυτούς και για κάποιους άλλους που δεν αναφέρονται στο πόρισμα των ελληνικών Αρχών», αποκάλυψε ο δικηγόρος των μαρτύρων του FBI, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Στο ερώτημα αν αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ενδείξεις ή υπάρχουν αποδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων, ο ίδιος απάντησε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές Αρχές για παραβίαση του Ομοσπονδιακού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιο είναι το αντικείμενο του νόμου; Δωροδοκίες αξιωματούχων σε τρίτες χώρες».

Και ο δικηγόρος των μαρτύρων του FBI πρόσθεσε: «Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις εις βάρος της εταιρίας και των στελεχών της. Δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις σε πολίτες τρίτων χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα