19 Απριλίου 2024 / 11:32 πμ
19 Απριλίου 2024 / 11:32 πμ

Κουρουμπλής για την πετρελαιοκηλίδα: “Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού”

από fimotro

«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα, που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή.

Λίγο μετά την επίσκεψή του στις περιοχές του επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και απαντώντας στις αιχμές για ολιγωρία της κυβέρνησης απέναντι στο μέγεθος της καταστροφής είπε: «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα στον Σαρωνικό. «Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε. Σημείωσε πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.

Ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη. Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%. Τέλος ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως «όλα ελέγχονται. Η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα