20 Απριλίου 2024 / 7:13 πμ
20 Απριλίου 2024 / 7:13 πμ

Καμμένος – Γεωργιάδης: Άδεια έδρανα, πολύ κατηγορώ, λίγα στοιχεία…

από fimotro

Με άδεια τα έδρανα και με κατηγορίες, αλλά με ελάχιστα στοιχεία, στη Βουλή τοποθετήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με δημοσιεύματα που τον φέρουν να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μ. Γιαννουσάκη, για την υπόθεση του πλοίου Noor1.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να κάνει αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση κάνει προς την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τέχνασμα για να μεταφέρει συζήτηση αλλού! Για πρώτη φορά από εποχή Κοσκωτά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ταυτίζεται με επιχειρηματία που δεν είναι απλά κάποιος που αγόρασε ένα ΜΜΕ αλλά έχει εκκρεμείς υποθέσεις με δικαιοσύνη».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει εμπλοκή με εμβάσματα από εταιρίες του προς τον ισοβίτη κρατούμενο κ. Γιαννουσάκη. «Εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου και υπήρξε σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη του κ. Συντιχάκη με 622.000 ευρώ και παράλληλα υπάρχει εμπλοκή με κακουργηματική δίωξη που δύο φορές οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει αποχή. Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που υπερασπίζεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ», είπε.

Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως δεν πρόκειται μόνο για μια απλή υπόθεση ναρκωτικών αλλά έχει και διεθνείς προεκτάσεις, που αφορούν στη διακίνηση 3 τόνων αξίας 30 εκατ. ευρώ, συνδέοντάς την με την Τουρκία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. «Σας θυμίζω ότι από την εποχή Χουσεΐνογλου, τούρκοι βάζανε ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού», τόνισε υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε λέγοντας πως η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια μετά την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη στις 14-15/6. «Όταν στις επιχειρήσεις δε βρέθηκαν τα παραστατικά για πετρέλαιο αλλά για να εξυπηρετήσουμε κάποια τιμολόγια. Κατά διαβολική σύμπτωση δε ο κ. Μαρινάκης σε εστιατόριο βρίσκεται με τη Ντόρα Μπακογιάννη και την Αλεξία, που σύντροφός της είναι ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ξεκίνησε την επίθεση εναντίον μου. Είναι η περίοδος που ο υπουργός Βορίδης και ο Γεωργιάδης μοιράζουν τα χρήματα ΚΕΛΠΝΟ ένας από αυτούς που παίρνουν χρήματα είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης», σημείωσε.

«Ο ίδιος ο Γιαννουσάκης έχει καταγγείλει τον κ. Μαρινάκη. Ποιοι αποκάλυψαν πρώτοι την υπόθεση; Η εκπομπή «Δίκη» στο κανάλι του κ. Αλαφούζου. Ανέφεραν με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση όπως και στα στημένα ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

«Όταν ένας κρατούμενος κάνει τέτοιες αποκαλύψεις το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο κοινωνικό αλλά και πολιτικό θέμα. Και όταν ο κ. Γιαννουσάκης εκφράζει φόβους για τη ζωή του, είσαι υποχρεωμένος να παράσχεις ως πολιτεία προστασία για να καταθέσει» είπε ο υπουργός ο οποίος περιέγραψε τι τον ώθησε να έρθει σε επαφή με τον κ. Γιαννουσάκη και πρόσθεσε: «Πριν προχωρήσω στην επικοινωνία μου με τον κ. Κοντονή, μίλησα με δικαστή που μου διαβεβαίωσε πως μπορώ να έρθω σε επαφή με καταδικασθέντα, και εάν απειλείται η ζωή μου έχω υποχρέωση μάλιστα να το κάνω. Ο κ. Γιαννουσάκης με πήρε τέσσερις και πέντε φορές, γιατί όπως μου είπε αργούσε η εισαγγελέας να πάει για να καταθέσει, γιατί έξω από το σπίτι του υπήρχαν ύποπτοι. Γιατί φαγώθηκαν τόσα άτομα που εμπλεκόταν στην υπόθεση του Noor 1».

«Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Κι αυτό έπραξα» συνέχισε, υπεραμυνόμενος της επικοινωνίας του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. «Γιατί μήνυσε εμένα, τον δημοσιογράφο και τον ανακριτή και όχι τον ισοβίτη που προχωρούσε το τελευταίο διάστημα σε αυτές τις αποκαλύψεις σε βάρος του κ. Μαρινάκη» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Η δευτερολογία Γεωργιάδη

Απαντώντας στον κ. Καμμένο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε έκπληκτος με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος. «Εμείς δεν μπορούμε να δικάσουμε το Noor 1. Εάν έχετε στοιχεία μπορείτε να πάτε στη δικαιοσύνη. Εσείς κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη όμως, αλλά συγγνώμη: Ένα χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Ο ένας από τους τέσσερις που έλαβε τις άδειες, δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης;» είπε και συνέχισε: «Δηλαδή εις γνώση σας δίνατε τη μία από τις τέσσερις άδειες σε ελεγχόμενο για εμπόριο ναρκωτικών; Απαντήστε στα ερωτήματά μου, γιατί δεν το κάνατε πριν. Τι λέγατε 21 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη;(…)Ο κ. πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις ενέργειές σας; Μιλήσατε και με τον κ. Χριστοφορίδη; Απαντήστε μας και μη μας λέτε ιστορίες γι αγρίους κύριες υπουργέ. Να καταθέσετε στη Βουλή τους καταλόγους με τις συνομιλίες σας για να δούμε με ποιον μιλήσατε».

Καμμένος: Αν έχετε συνομιλίες με μένα να τις καταθέσετε στη Δικαιοσύνη

Κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη τον κάλεσε αν έχει συνομιλίες με τον ίδιο να τις καταθέσει στη δικαιοσύνη. «Αλλά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταγράψει οι κοριοί να συνομιλούν με τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη. Εγώ μιλάω δημόσια και καθήκον μου είναι να προστατέψω τον μάρτυρα ο οποίος θέλει να δώσει το μεγαλύτερο ψάρι. Όσον αφορά τα ΜΜΕ, με έβριζε ο ΔΟΛ, με βρίζει και θα με βρίζει. Το θέμα είναι να πληρώνουν» είπε.

Γεωργιάδης: Ο κ. Καμμένος παραβίασε τον ποινικό κώδικα

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ερωτών βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε από τον υπουργό να μην σχολιάσει την υπόθεση του Noor 1, υπογραμμίζοντας: « αν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, όχι ο Καμμένος, εγώ ή ο Κοντονής».

Ακόμα, κατέθεσε στα πρακτικά το άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα, που όπως είπε, ορίζει ποινή φυλάκισης να μιλά με ισοβίτη ένας υπουργός. «Από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote που κυκλοφόρησαν, προκύπτει ότι συνομίλησε μαζί του 21 λεπτά! Αφού για να του πείτε χρειάζεστε περίπου 16 δευτερόλεπτα. 21 λεπτά σε 12 συνομιλίες και sms τι θέλατε να πείτε; Να μας πείτε τι θέλατε να πείτε. Να καταθέσετε το αντίγραφο της κινήσεως του λογαριασμού για να διαπιστώσουμε αν συνομιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη πως δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά να μείνει 10 χρόνια στην εξουσία ο Τσίπρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε πόσο τυχαίο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπερασπίστηκε τον κ. Σαββίδη, την ώρα που ο κ. Μαρινάκης, «άρπαζε» τον ΔΟΛ, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Τριανταφυλλόπουλος «τυχαία» δημοσίευσε τις συνομιλίες, μόλις 24 ώρες πριν τον πλειστηριασμό για τον Οργανισμό.

Κοντονής: Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Έχουμε έναν κρατούμενο ο οποίος στην αρχή δίνει στοιχεία και μετά λέει πως «κάποιοι με πιέζουν». Η δικαιοσύνη διερευνά τα πάντα και θα καταλήξει στην αλήθεια. Μεταξύ όλων των πραγμάτων ο συγκεκριμένος ανέφερε ήταν και μια βαλίτσα με 650.000 ευρώ που ήρθε στο αεροδρόμιο και πράγματι διαπιστώθηκε πως έλεγε αλήθεια. Μην προτρέχετε, ενόψει των ερευνών που θα κάνει η δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάμψει η αλήθεια».

«Πότε ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα περί δήθεν σκευωρίας σε βάρος επιχειρηματία; Μερικές ημέρες μετά τον έλεγχο στα γραφεία του από την Οικονομική Αστυνομία. Σε αυτό τον τόπο όλοι ελεγχόμαστε. Οι μεγαλόσχημοι οικονομικοί παράγοντες, δεν θα ελέγχονται; Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της Βουλής» είπε στη συνέχεια.

Ο κ. Κοντονής τόνισε εξάλλου πως η αντιπολίτευση «βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση. Δεν έχουν σχέση τα ερωτήματα που κατέθεσε στην ερώτησή του ο βουλευτής, με αυτά που διατύπωσε σήμερα στην τοποθέτησή του. Αμέσως μόλις ελήφθησαν τα στοιχεία συνεχίστηκε η έρευνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο κρατούμενος Γιαννουσάκης. Αμέσως μόλις πάλι ο ίδιος ισχυρίστηκε τα αντίθετα, πάλι η δικαιοσύνη παρενέβη. Έχω διατάξει έρευνα για τις συνθήκες κράτησης του εν λόγω κρατούμενου. Στηρίζετε μια επιχειρηματολογία σε απαράδεκτα αποδεικτικά μέσα τα οποία οποιοδήποτε δικαστήριο θα τα πετάξει, για να πλήξετε την κυβέρνηση, τον υπουργό και όποιον πάρουν τα σκάγια. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Σε τρία επίπεδα διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και συνεχίζεται χωρίς καμία παρέμβαση».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα