29 Μαρτίου 2024 / 12:52 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:52 μμ

Πώς και πότε φτάνει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

από fimotro

«Μάτην φυλάττεις τον τάφον, κουστωδία. Ου γαρ καθέξει τύμβος αυτοζωΐαν».

Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στον Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στον λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης».

Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.

«Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά, ειλήσας και αρώμασιν, εν μνήματι καινώ κηδεύσας απέθετο».

Στις 18.30 η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Αναχωρεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για τα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Η αποστολή θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί θα αναχωρήσει για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου στις 10.15 θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ΄.

Ακολούθως, η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως, όπως αναφέρει το ant1news.gr, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.

Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα