18 Απριλίου 2024 / 8:39 μμ
18 Απριλίου 2024 / 8:39 μμ

Πύρινος εφιάλτης και στην Ηλεία – Η φωτιά απειλεί χωριά!

από fimotro

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στο Κρυονέρι της Αμαλιάδας, στην Ηλεία, σημειώθηκε το μεσημέρι. Υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να απειλήσει δύο χωριά. Έκκληση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα: «Στείλτε άμεσα εναέρια μέσα. Χρειαζόμαστε επειγόντως ενισχύσεις. Υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα, δεν αρκούν τα πεζοπόρα τμήματα που έχουμε. Είναι δύσκολο το σημείο. Η φορά του ανέμου αλλάζει συνέχεια».

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με τη βοήθεια δύο δημοτικών υδροφόρων.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε ότι ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται προς την περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσα και ένα δεύτερο κατευθύνεται προς τη μονή της Ανάληψης.

Όσον αφορά στο μέτωπο της Δαφνιώτισσας, ο δήμαρχος είπε ότι έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης και όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων με ενημερώνουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», ενώ περίπου στις 08:30 ξεκίνησε τις πτήσεις και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ».

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 27 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα