24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Πόντιος Πιλάτος για τα Eλληνοτουρκικά ο Στόλτενμπεργκ

από fimotro

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Γενς Στόλτενμπεργκ διατυπώνει την ανησυχία του για τα περιστατικά έντασης στο Αιγαίο, χαιρετίζει, ωστόσο, την άμεση επαφή μεταξύ των δύο κυβερνήσεων εκφράζοντας την ελπίδα του «οι διαφορές να αντιμετωπισθούν με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας (..) στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας».

«Γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι. Και οι δύο συμβάλλουν στη συλλογική μας άμυνα και στην ασφάλεια. Ως εκ τούτου, χαιρετίζω ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μίλησαν μαζί», τονίζει και προσθέτει:

«Το ΝΑΤΟ αποτελεί φόρουμ που φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών πριν από μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες, συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ενθαρρύνω αυτό το είδος άμεσου διαλόγου και πραγματικά ελπίζω ότι οι διαφορές μπορούν να αντιμετωπιστούν με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας για να λύσουμε τις διαφορές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

«Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει μέλος», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς για το ονοματολογικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα