24 Απριλίου 2024 / 3:03 πμ
24 Απριλίου 2024 / 3:03 πμ

Πυροσβεστική: H επίσημη ενημέρωση για τις φωτιές, η εξήγηση για τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων

από fimotro

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μάλιστα ενημέρωσε επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας (μετά τις 17:30) για τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ έδωσε και την επίσημη εξήγηση για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο και πρώτος στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά. Εκεί βρίσκεται ισχυρή επίγεια δύναμη με 68 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μαζί με εθελοντές της Περιφέρειας και των Δήμων, χωματουργικά μηχανήματα και οι Ενοπλες Δυνάμεις με προσωπικό και μηχανήματα.

Σε εξέλιξη είναι και τα μέτωπα στο Μικροχώρι και το Μετόχι.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά στο Πετρωτό, σε χαμηλή βλάστηση σε πλαγιά.

Επίσης, στην Ηλεία υπάρχει φωτιά στην περιοχή Κρυονέρι και απειλείται το χωριό Ανάληψη, για το οποίο ζητήθηκε εκκένωση από τους κατοίκους του. Έχει δημιουργηθεί πάντως, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, ζώνη γύρω από το χωριό για να μην υπάρξει πρόβλημα. Επίσης, υπάρχει φωτιά και στην περιοχή Αγία Κυριακή, σε πλαγιά, δίχως να απειλεί σπίτια.

Τέλος, καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες έχει η φωτιά στην Ζάκυνθο.

Η εξήγηση για τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων-αεροσκαφών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μάλιστα έδωσε και την εξήγηση της για τα διαλείμματα που κάνουν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε ότι δεν κάνουν διαλείμματα τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη λόγω παλαιότητας, αλλά για τεχνικό έλεγχο και ανεφοδιασμό για να επιχειρήσει ξανά. Ο χρόνος που χρειάζεται το κάθε μέσο, εξαρτάται από το κάθε ελικόπτερο και αεροσκάφος και τη διαδικασία που απαιτείται κάθε φορά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα