29 Μαρτίου 2024 / 7:55 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:55 πμ

Πυρά ΥΠΕΞ κατά Άγκυρας: Συμμορφωθείτε

από fimotro

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών τις κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται πως τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου «Σάιπεμ 12000», προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο «Σουπιά» για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ. Το τεμάχιο 3 βρίσκεται νοτιοανατολικά μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.

Το υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε σχετικά πως:

«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω έκνομες ενέργειες και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Ανάλογες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ορισμένων προθέσεων της Τουρκίας ως προς το Κυπριακό.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με τη συμπεριφορά ενός υποψηφίου κράτους για ένταξη στην ΕΕ. Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα