16 Απριλίου 2024 / 10:01 μμ
16 Απριλίου 2024 / 10:01 μμ

Πτώχευσε η ρωσική αεροπορική εταιρεία VIM-Avia!

από fimotro

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν την Τρίτη καθώς η 10η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία, VIM-Avia, ακύρωσε δεκάδες πτήσεις εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών της προβλημάτων, με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να καλούν την κυβέρνηση να αποτρέψει μια διευρυμένη κρίση στον κλάδο.

“Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η εταιρεία VIM-Avia έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση”, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, ο οποία θα υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης.

“Το κεφάλαιο κίνησης έχει στερέψει, η χρηματοδότηση έχει παγώσει και οι υπηρεσίες αεροδρομίου έχουν ανασταλεί”, αναφέρει η αεροπορική, η οποία προσθέτει ότι ελπίζει σε κρατική βοήθεια. “Αφού η αεροπορική αδυνατεί να πετάξει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση σχεδιάζουμε να κηρύξουμε πτώχευση”.

Σημειώνεται ότι η VIM-Avia είναι η 10η μεγαλύτερη αεροπορική της Ρωσίας βάσει επιβατικής κίνησης.

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κάλεσε την κυβέρνηση να αποτρέψει μια ευρεία κρίση στον κλάδο, λέγοντας πως η προβληματική αεροπορική εταιρεία έχει συσσωρεύσει χρέος μεταξύ 2-10 δισ. ρουβλιών. Σύμφωνα με την Ένωση, είναι πιθανό να επηρεαστούν περίπου 200.000 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 100.000 Ρώσων τουριστών που σχεδιάζαν να πάνε διακοπές στη Ρωσία ή στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα