25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Πρώην εργαζόμενος ο δράστης της επίθεσης σε νοσοκομείο στο Μπρονξ

από fimotro

Ένας δυσαρεστημένος γιατρός ήταν ο δράστης της χθεσινοβραδυνής επίθεσης σε νοσοκομείο στο Μπρονξ στη Νέα Υόρκη. Ο γιατρός, οπλισμένος με τουφέκι και φορώντας ιατρική ρόμπα εισέβαλε στο νοσοκομείο Bronx-Lebanon Hospital και σκότωσε έναν γιατρό και τραυμάτισε άλλους έξι –οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά- προτού αυτοπυρποληθεί και αυτοπυροβοληθεί, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η αστυνομία δεν έδωσε στοιχεία των θυμάτων, πέραν του ότι η νεκρή ήταν γιατρός και πως οι πέντε τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Ο δράστης, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο 45χρονος Henry Bello, φέρεται πως αντιμετώπιζε προβλήματα στο παρελθόν, καθώς εργάζονταν στο νοσοκομείο επιτέθηκε για ένα εξάμηνο προτού παραιτηθεί όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Έναν χρόνο νωρίτερα, είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση μετά από επίθεση σε γυναίκα στο Μανχάταν.


Η χθεσινή επίθεση έφερε τα χαρακτηριστικά των μαζικών πυροβολισμών από μοναχικούς ενόπλους που έχουν σημειωθεί σε διάφορες κοινότητες στις ΗΠΑ. Αν και οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν έχουν ακόμα εντοπίσει το κίνητρο του δράστη, ωστόσο σημειώνουν πως πιθανότατα πρόκειται για περιστατικό βίας σε χώρο εργασίας από πρώην δυσαρεστημένο υπάλληλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα