19 Απριλίου 2024 / 11:38 πμ
19 Απριλίου 2024 / 11:38 πμ

Πρόταση να είναι υποψήφιος στη Β΄Πειραιά έκανε η Ν.Δ. στο δημοσιογράφο Δ. Μαρκόπουλο;

από fimotro

O Δημήτρης Μαρκόπουλος με τον Διευθυντή της BILD Kai Diekmann

H… «πατάτα» του Γ. Τραγάκη να προεξοφλήσει την κάθοδο του γιου του στις εκλογές και η «εκτέλεσή» του από τον Κ. Μητσοτάκη, δημιουργεί μετά από πολλά χρόνια ένα άλλο τοπίο για τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Πειραιά. Όπως αποκαλύπτει το limani24.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο «αρχαιότερος» βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης είπε και επίσημα όσα έλεγε επί ένα χρόνο στους φίλους τους με μεγάλη σιγουριά: Ότι δηλαδή αποσύρεται από την πολιτική και… έχει κανονίσει τη θέση του στην Β” Πειραιά να πάρει ο γιος του Παναγιώτης!
Κάπου εκεί, έγινε το μεγάλο Μπάμ, που θα το θυμάται στο υπόλοιπο της ζωής του ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος υποτίμησε τόσο το πνεύμα της εποχής, όσο και τον άνεμο αλλαγών που θέλουν πολλά στελέχη του κόμματός του, που βαρέθηκαν τον παλαιοκομματισμό και την «ιεραρχία» της ιδιοτέλειας.
Αμέσως μετά την «ημερήσια διαταγή» Τραγάκη… ήρθε η κατραπακιά Μητσοτάκη επισήμως που «κούφανε» τον ίδιο και πολλούς ακόμα, δημιουργώντας αίσθηση:
Τι είπε η «Πειραιώς»:

«Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».

Ανοίγει παράθυρο στην ανανέωση

Έτσι, με τον Γιάννη Τραγάκη να κάνει το «απόλυτο αυτογκόλ», άνοιξε πανηγυρικά η νέα σελίδα της ανανέωσης για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Πειραιά, όπου τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη στασιμότητα.
Τώρα η μάχη της εκλογής βουλευτών αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα γίνει με ίσους όρους για όλα τα νέα και πιο έμπειρα στελέχη, χωρίς σημαδεμένες τράπουλες, πέρα από τον παλαιοκομματισμό.
Κανένας βέβαια δεν γνωρίζει τις προθέσεις του παλιού και έμπειρου Τάσου Νεράντζη, ο οποίος έχει σημαντική διαδρομή ως επί δεκαετίες αντίπαλος του Γιάννη Τραγάκη.
Πέραν τούτου ακούγονται αρκετά ονόματα από όλους τους Δήμους και σίγουρα θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι.

SKAI

Μια δυναμική περίπτωση

• Ωστόσο το όνομα εκείνο που ακούγεται περισσότερο και έχει ξεχωριστή αξία, είναι του έμπειρου Πειραιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου, σήμερα Διευθυντή Σύνταξης στο «Πρώτο Θέμα».
Ο Κορυδαλλιώτης δημοσιογράφος, αν και νέος ηλικιακά, έχει ήδη σημαντική διαδρομή και επιτυχίες στη δημοσιογραφία που προήλθαν από επίμονη και μεθοδική δουλειά, αφού είναι «τέρας εργατικότητας» και «δαιμόνιος ρεπόρτερ».
Ξεκινώντας την καριέρα του από τον Πειραιά, (το περιοδικό «Λιμάνι» και την εφημερίδα «Νέος Λόγος») έκανε γρήγορα βήματα επιτυχίας, πήρε το «Βραβείο Μπότση» και έχει στο βιογραφικό του πολύ σημαντικές δημοσιογραφικές στιγμές, φτάνοντας στην Διεύθυνση Σύνταξης της μεγαλύτερης εφημερίδας«Πρώτο Θέμα» σήμερα.
• Εδώ και πολλά χρόνια, δίνει μεγάλες μάχες και στην Τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, ασκώντας με επιχειρήματα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι πιο ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα, γνωρίζουν ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άριστες προσωπικές σχέσεις και με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της!
Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται και προτείνουν να είναι το νέο πρόσωπο στη Β΄ Πειραιά και το μόνο βέβαιο είναι ότι αν αυτό γίνει, οι πολιτικές μάχες στην περιοχή θα αποκτήσουν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κινείται πάντα με άποψη, έχει δυνατό πολιτικό λόγο και… δεν χαρίζεται σε αντιπάλους – η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα «χτυπήσει κόκκινο», κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα!
Σε κάθε περίπτωση η Β΄ Πειραιά αποκτά ενδιαφέρον για τη Νέα Δημοκρατία και οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα