19 Απριλίου 2024 / 4:45 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:45 μμ

Πρόβλεψη σοκ: 1 εκατ. νεκροί αν συγκρουστούν ΗΠΑ – Β. Κορέα!

από fimotro

newsweekΠαγκόσμιο τρόμο προκαλούν οι υπολογισμοί του Newsweek, και των ειδικών που επικαλείται, για το κόστος ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.
Ο τίτλος-σοκ του Newsweek σε μαύρο φόντο προβλέπει “Ένα εκατομμύριο νεκρούς” κι αυτό, αν δεν οδηγηθούμε σε πυρηνική σύγκρουση, οπότε οι απώλειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες και θα αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Το οικονομικό κόστος θα είναι δυσθεώρητο. Θα αγγίξει σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό το ένα τρισ. δολάρια.
Σύμφωνα με το ant1news.gr, oι στρατηγικοί αναλυτές έχουν ξεκινήσει ασκήσεις επί χάρτου. Επισημαίνουν ότι οι πύραυλοι του βορειο-κορεατικού πυροβολικού μπορούν να πλήξουν τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας μέσα σε μόλις 45 δευτερόλεπτα. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Βίνσον μαζί με τα συνοδά πολεμικά πλοία ήδη πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ οι Αμερικανοί θέλουν να εγκαταστήσουν και αντιπυραυλικά συστήματα ΤΗΑΑD στη Νότια Κορέα.

Τα πρόσφατα εντυπωσιακά στρατιωτικά γυμνάσια του Κιμ κοντά στην πόλη Γουόν-Σαν απέδειξαν ότι η Πιον Γιανγκ διαθέτει υπολογίσιμη δύναμη πυρός. Χρειάζεται μόνο ένα σπίρτο για να βάλει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Κορεατικής Χερσονήσου. Την ώρα που η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται, με την Βόρεια Κορέα να δηλώνει έτοιμη να πραγματοποιήσει μία έκτη πυρηνική δοκιμή, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Μιλώντας στο Bloomberg News, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αν οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες. «Αν ήταν κατάλληλο για μένα να τον συναντήσω, θα το έκανα οπωσδήποτε, θα ήταν τιμή μου να το έκανα» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, για να επαναλάβει: «Αν είναι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, θα το έκανα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα