28 Μαρτίου 2024 / 5:50 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:50 μμ

Προ των πυλών το «Grexit» στο ποδόσφαιρο – Αμετακίνητος ο Βασιλειάδης και οι ΠΑΕ

από fimotro

Το μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται και μετά την διάσπαση της σούπερ λίγκα στην υπογραφή του… μνημονίου που τους έστειλε ο Γιώργος Βασιλειάδης για να αρθεί η απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος το grexit είναι προ των πυλών.

Όπως έγινε γνωστό Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ξάνθη δεν υπέγραψαν τις δεσμεύσεις, ενώ η ΑΕΛ είχε αντιρρήσεις σε κάποια άρθρα. Η ΑΕΚ υπέγραψε αλλά τόνισε ότι οι προτάσεις που τέθηκαν «δεν αποτελούν αυτοτελή κανονισμό, αλλά την αφετηρία για να συζητήσουμε πιο αποτελεσματικές ποινές και όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης παρακολουθεί τις εξελίξεις, παρόλα αυτά, όμως, δεν έχει πάρει ακόμα κάποια θέση. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι πρόσφατα σε μια συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι για τον ίδιο και την κυβέρνηση, πέραν του πολιτικού κόστους που είναι διατεθειμένοι να πάρουν, δεν τους βιάζει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Από τις αρνήσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καθώς οι υπογραφές της ΑΕΛ και της Ξάνθης να μην βάζουν πολύ μεγάλα εμπόδια στην προσπάθεια καθώς έχουν βάλει «αστερίσκους». Όπως έχει αναφέρει και ο κ. Βασιλειάδης το κείμενο που μοιράστηκε στις ΠΑΕ πρέπει να είναι δεσμευτικό επί της αρχής και μπορούν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στην συνέχεια.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν οι σωστές βάσεις, ώστε από το νέο πρωτάθλημα να εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα, που έχουμε δει φέτος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οπερ σημαίνει ότι ο υφυπουργός παραμένει σταθερός στις απόψεις τους και αν δεν αλλάξουν άποψη οι ομάδες είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε αδιέξοδο…

Η αντίδραση του υφυπουργείου αθλητισμού μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και δεν πρόκειται να γίνει η παραμικρή υποχώρηση. Μάλιστα η επόμενη κίνηση θα είναι να ενημερωθεί άμεσα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ για την απροθυμία κάποιων ΠΑΕ να συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες. Από την στιγμή που οι Συνομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει απόλυτα με τις κυβερνητικές προτάσεις για να αρθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, αν μέχρι σήμερα το μεσημέρι που λήγει η διορία που έχουν δώσει στις ομάδες ώστε να βρουν λύση παραμείνει η κατάσταση ως έχει το ποδοσφαιρικό grexit θα είναι γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα