29 Μαρτίου 2024 / 8:50 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:50 πμ

Προφυλακίστηκαν 4 μέλη της ακροδεξιάς “Combat 18”

από fimotro

Τέσσερις από τους επτά καγτηγορούμενους κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο δικηγόρος του Πειραιά που αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες πως το μόνο που έκανε ήταν να παρέχει νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενο ο οποίος ήταν πελάτης του

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν  την προφυλάκιση των τεσσάρων κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος κατά την απολογία φέρεται να αρνήθηκε τον αρχηγικό ρόλο που του αποδίδει το κατηγορητήριο και να ομολόγησε μόνο τη συμμετοχή του σε επιμέρους πράξεις.

Ο 35χρνος Γ.Δ. που φέρεται  ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος με καταγεγραμμένες επιβαρυντικές για αυτούς συνομιλίες αλλά κι ένας 22χρονος συγκατηγορούμενός τους  που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Ο 35χρονος Γ.Δ. , ο οποίος ήταν γνωστός στην οργάνωση ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», η «ΤΣΑΜΠ» και  φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο  ως καθοδηγητής να «καθόριζε τους στόχους, αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Συγγνώμη  ζήτησε μόνο ο  δεύτερος 35χρονος ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε δε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωσης.

«Ο ‘Τσαμπανίκας’ με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης», είπε.
«Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον ‘Τσαμπανίκα’ και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).
Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.
Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο», είπε.

Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον  22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότοφ.

«Οχι φυλακές για τους εθνικιστές», φώναξαν και οι 4 προφυλακισθέντες  κατά την αποχώρηση τους από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα