29 Μαρτίου 2024 / 3:51 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:51 πμ

Προφυλακίστηκαν οι πρώτοι του κυκλώματος των φαρμάκων

από fimotro

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 4 από τους 13 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και εμπλέκονται στη σπείρα που διακινούσε στο εξωτερικό, σε πολύ υψηλότερες τιμές, κλεμμένα από δημόσια νοσοκομεία αντικαρκινικά φάρμακα.

Ανάμεσα στους τέσσερις προφυλακισθέντες βρίσκονται ένας φαρμακοποιός, ένας πρώην νοσηλευτής και δυο νοσηλεύτριες στο Λαϊκό Νοσοκομείου.

Σήμερα, οι απολογίες των μελών του κυκλώματος συνεχίζονται ενώπιον των ανακριτικών αρχών, καθώς 12 ακόμη φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που τους έχουν απαγγελθεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από την παράνομη δράση των μελών του κυκλώματος ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.690.375,95€ και αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια.

Το κύκλωμα υπεξαιρούσε φάρμακα που είχε πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο και τα διακινούσε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η σπείρα δρούσε από το 2013 και εκτιμάται ότι έχει ζημιώσει το Δημόσιο πάνω από 13 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα