29 Μαρτίου 2024 / 10:38 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:38 πμ

Προσκλητήριο Γεννηματά για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης

από fimotro

Η Ελλάδα συνεχίζει να σχοινοβατεί, να υποφέρει από τις χρόνιες παθογένειές της, και από την αδυναμία να προχωρήσει στις τομές που χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση και τα Μνημόνια, τόνισε η Φ. Γεννηματά στην εκδήλωση για την 43η επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Οπως υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την εικόνα της διακυβέρνησης κυριαρχεί η αναξιοπιστία και ο λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα προσωπικά.

Στην εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η στροφή «επί δεξιά» και η καταδικασμένη λογική ότι η ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών, επαρκεί για να βγούμε από την κρίση.

Δημιουργείται και πάλι κρίση εμπιστοσύνης για όλο το πολιτικό σύστημα και ως επακόλουθο η έλλειψη της αναγκαίας Εθνικής Συνεννόησης και της κοινωνικής συστράτευσης σε μια στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα. Σε αυτές τις συνθήκες η πολιτική αναγκαιότητα της αναγέννησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης έρχεται στην πρώτη γραμμή. Αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει την Νέα Αλλαγή στην χώρα.

Η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και ρεαλιστικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης, τόνισε.

Χρειάζεται την νέα ισχυρή πολιτική δύναμη που να μπορεί να βάλει την οικονομία σε κίνηση σεβόμενη το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Χρειάζεται την ισχυρή Προοδευτική δύναμη, την ισχυρή Κεντροαριστερά, που να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση.

Σε αυτή την αναγκαιότητα σήμερα ανταποκρινόμαστε, με την πορεία αναγέννησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου, με τον δικό μας καθοριστικό ρόλο και παρέμβαση. Στόχος μας είναι η ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, η αλλαγή του πολιτικού χάρτη, η ανάδειξη της Δημοκρατικής Παράταξης σε κεντρική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό, σημείωσε η Φ. Γεννηματά.

Εμείς η Κεντροαριστερά είμαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός χώρος στην κοινωνία και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί πια στις επόμενες εκλογές. Πολλοί αγωνιούν για το τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές.

Γνωρίζουν όμως ότι εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική. Είναι απόλυτα σαφές ότι θα την ακολουθήσουμε μέχρι τέλους. Τα δεκανίκια για τη Δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού.

Σε κάθε περίπτωση πρώτα θα μιλήσει ο λαός και θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, διαμορφώνοντας τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς.

Από κει και πέρα έχουμε τονίσει ότι η σημερινή συγκυρία επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και την συμφωνία σε μια Εθνική Γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Και θα ζητήσουμε από όλα τα κόμματα που διακηρύσσουν την πίστη τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν με συνέπεια στην τελική προσπάθεια.

Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης θα μας δώσει την δύναμη για να κάνουμε τους στόχους μας πράξη, υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά.

Καλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη. Να δώσετε καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά και αποφασιστικά χωρίς συμβιβασμούς και παραλυτικές ισορροπίες.

Από την Αλλαγή στη Νέα Αλλαγή. Ενώνουμε τα χέρια και προχωράμε χωρίς φόβο για το μέλλον. Για τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα