24 Απριλίου 2024 / 3:41 πμ
24 Απριλίου 2024 / 3:41 πμ

Προσέγγιση Ουάσινγκτον-Βερολίνου 4 ώρες μετά τις υποσχέσεις Ομπάμα στην Αθήνα!

από fimotro

Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αλλά μετά από μερικές ώρες μετά η προσέγγιση Ομπάμα Μέρκελ δεν είναι και ότι καλύτερο για την Αθήνα μια τέτοια εξέλιξη. Ο Ομπάμα μοίρασε… καθρεφτάκια στην Ελλάδα και μόλις έφτασε στην Γερμανία άρχισε η προσγείωση στην πραγματικότητα. Την πιο στενή του σύμμαχο στην Ευρώπη, την Άνγκελα Μέρκελ, αναμένεται να αποχαιρετίσει στο Βερολίνο ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σε κοινό τους άρθρο στο περιοδικό Wirtschaftswoche, οι δύο πολιτικοί ηγέτες διαμήνυσαν ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση.

Την ίδια ώρα, τόνισαν ότι Γερμανοί και Αμερικανοί θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία να «χτίσουν» τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο με βάση τις δικές τους αξίες και ιδέες.
Τόνισαν δε, ότι οι δύο κυβερνήσεις οφείλουν στις επιχειρήσεις, στους πολίτες αλλά και σε ολόκληρη τηνπαγκόσμια οικονομία να διευρύνουν και να εμβαθύνουν την συνεργασία ΗΠΑ και Γερμανίας.
«Είμαστε πιο δυνατοί όταν εργαζόμαστε μαζί» είπαν Ομπάμα και Μέρκελ, και συμπλήρωσαν: «Η συνεργασία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ τώρα που η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ και η παγκόσμιες προκλήσεις είναι πιο μεγάλες από ποτέ.
Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι και οι δύο υποστηρίζουν τη διεθνή νομοθεσία και εργάζονται για να γίνεται σεβαστή σε ολόκληρο τον κόσμο και να θεωρείται προαπαιτούμενο για την σταθερότητα και την ευημερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα