25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Προς Μαξίμου : Διώξτε τη σαβούρα απο την ΕΡΤ

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

«Με την εμπειρία του δημοσιογράφου, την αγανάκτηση του τηλεθεατή και την ευθύνη του υπουργού, που ασκεί θεωρητικά τον έλεγχο και την εποπτεία και διορίζει τη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης η-με τον καινούριο νόμο-επιλέγει από υποδεικνυόμενο κατάλογο τη διοίκηση, διατυπώνω ορισμένες σκέψεις για τη μη πολιτική, δηλαδή μη αμέσως πολιτική, λειτουργία των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δεν θίγω την πλευρά της πολιτικής ενημέρωσης.

Αν ωστόσο αναφερόμουνα στην ανάγκη της αντικειμενικότητας και της ίσης μεταχείρισης, κατά το άρθρο 15 του Συντάγματος, θα σας έλεγα τούτο: Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο του μηνύματος. Η τηλεόραση είναι το μήνυμα.

Αν θέλουμε λοιπόν να την κάνουμε αντικειμενικό πληροφοριοδότη, χρωστάμε να δίνουμε την είδηση δημοσιογραφικά, αντικειμενικά, να τη δίνουμε χημικά, όπως θα έλεγε και ο λόρδος Salisbery. Όμως παράλληλα χρειάζεται να απαλλάξουμε τη ραδιοτηλεόραση από ήχους σύμβολα, πρόσωπα, χαρακτηριστικά μονομερούς νομοθετικής προέλευσης η φωναχτής πολιτικής τοποθέτησης». ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτά έγραφε στην εισηγησή του, το καλοκαίρι του 1989 σε ένα πόνημα-έκθεση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ως υπουργός προεδρίας, ο πρύτανης του πνεύματος, ο Μέγας αυτός φιλόσοφος, καθηγητής, πολιτικός και λογομνήμων, Αθανάσιος Κανελλόπουλος.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του τότε για την έκθεση αυτή σε τεχνικά και οργανωτικά θέματα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στην έκθεση των 40 σελίδων, αναλύει και κριτικάρει με το δικό του τρόπο τη λειτουργία και παρουσίαση του τηλεοπτικού προγράμματος και προτείνει λύσεις. Η έκθεση αυτή, με τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια τηλεόραση και βρίσκεται στο αρχείο μου, είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Η ΕΡΤ έχει πάρει μια κατρακύλα χωρίς επιστροφή. Το Μαξίμου έχει χάσει τελείως τον έλεγχο στο ραδιομέγαρο. Ο ηγεμόνας Ταγματάρχης, ως «ξερόλας» του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου λειτουργεί αυταρχικά, οδηγώντας την ΕΡΤ σε αποσύνθεση.

Ενώ οι ρόλοι στη διοίκηση είναι διακριτοί, ο διευθύνων σύμβουλος, ως νέος «Άλιεν» του διαστήματος, με μια κλειστή ομάδα από «γιουσουφάκια» έχει πάρει όλες τις αρμοδιότητες και τα μέλη του ΔΣ να βρίσκονται στην αγκαλιά του «Μορφέα».

Η απομάκρυνση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Σταύρου Καπάκου καταξιωμένου δημοσιογράφου στο χώρο της τηλεόρασης, είναι η αρχή των εκκαθαρίσεων σε όσους αντιστέκονται στα σχέδια του η γνωρίζουν από τηλεόραση.

Η σύγκρουση των δυο ανδρών σοβούσε από παλιά, απλά τώρα εκδηλώθηκε. Μία από τις αιτίες, η εμμονή του ταγματάρχη να τοποθετήσει κεντρική παρουσιάστρια στο δελτίο των 9 ένα άοσμο και άνευρο κορίτσι τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και οι προσλήψεις των 51. Μέσα σε αυτούς είχαν ακουστεί και τα ονόματα των:

Σεραφείμ Κοτρώσου, Πηνελόπης Γαβρά, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Δημήτρη Τρίμη, Μανώλη Κοττάκη, Γιώργου Καπόπουλου, και Αναστασίας Γιάμαλη. Ότι και να κάνει τώρα αυτή η διοίκηση έχει αποτύχει με τις επιλογές της παταγωδώς. Απλά με τις αλλαγές αν γίνουν προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο παραμονής στο ραδιομέγαρο, αν το επιτρέψει αυτό ο «Μέγας» και μοναδικός, Νικόλαος Παππάς αν παραμείνει στο μοναστήρι!!!!!!

Μαξίμου Ξύπνα(!) και απομάκρυνε όλη τη «σαβούρα» που έστειλες στη ΕΡΤ!!!

Είναι ντροπή(!) η δημόσια ραδιοτηλεόραση να βρίσκεται σε αυτό το χάλι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα