28 Μαρτίου 2024 / 10:21 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:21 μμ

Προς απόσυρση η υποψηφιότητα Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης

από fimotro

Να αποσύρει για ηθικούς λόγους την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή ΕΦΚΑ φέρεται να έχει ζητήσει από τον Στάθη Μαρίνο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Τα παραπάνω προέκυψαν από το«μπλόκο» στη Βουλή, για το διορισμό του κ. Στάθη Μαρίνου στη θέση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

Η αποκάλυψη των βουλευτών της Ν.Δ. ότι ο κ. Στάθης Μαρίνος, ως τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, ενέκρινε δουλειές… που δίνονταν με απευθείας αναθέσεις στο συνεταίρο του Γιώργο Καρκαλή, με τον οποίο ταυτόχρονα έχουν μαζί μία Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, «πάγωσε» ακόμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Κριτική άσκησαν και τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η γνωμοδότηση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής αναβλήθηκε, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα,, ενώ ήταν στη συνεδρίαση, αποχώρησε λίγο νωρίτερα από την ψηφοφορία κα οι ψήφοι της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν έφταναν για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 11 θετικών ψήφων.

Ετσι, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι η σχετική ψηφοφορία θα επαναληφθεί σήμερα Πέμπτη, καθώς εξαιτίας της απουσίας της κυρίας Εύης Καρακώστα υπήρχε «ισοπαλία» 10 «υπέρ» έναντι 6 «κατά» και 4 «παρών» που δεν αθροίζονται στις θετικές ψήφους.

Η Ν.Δ.,, που συνήθως τοποθετείτε με το πολιτικό «παρών» στις ανάλογες γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής, δήλωσε πως θα καταψηφίσει τον κ. Στάθη Μαρίνο, καθώς θεώρησε πως υπάρχει μείζον θέμα με το πρόσωπό του.

Χαρακτηριστικά αποκάλυψαν ότι ο κ. Στάθης Μαρίνος, ενώ ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες διορισμένος τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, παράλληλα, διατηρούσε και μία ΕΠΕ, με συνεταίρο τον κ. Γιώργο Καρκαλή. Ο κ. Μαρίνος, μάλιστα, δεν ήταν μόνο ένας απλός συνεταίρος με τον κ. Καρκαλή, αλλά άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του γι’ αυτό και μόλις προχθές, εν όψει του διορισμού του στη θέση του προέδρου του ΕΦΚΑ, του μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της εταιρίας του!

Το μείζον, όμως, ηθικό θέμα προκύπτει από το γεγονός πως πριν από λίγες ημέρες, στις 26 Μαρτίου, στον κ. Γιώργο Καρκαλή ανατέθηκε από την ΗΔΙΚΑ μία απευθείας ανάθεση έργου, ύψους 20.000 ευρώ! Και μάλιστα, όπως είπαν οι βουλευτές της Ν.Δ., μέσα στη σύμβαση αυτή αναφέρεται πως η ΗΔΙΚΑ έχει και προγενέστερες συμβάσεις έργων που έχει εκτελέσει ο κ Γιώργος Κακαλής από την ΗΔΙΚΑ!

Οι βουλευτές της Ν.Δ., παράλληλα, έθεσαν θέμα και ουσιαστικής ιδιωτικής συμμετοχής του κ. Στάθη Μαρίνου και στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κοινωνικό εισόδημα και το κοινωνικό μέρισμα, καθώς ο ίδιος το αναφέρει στο βιογραφικό του.

Ισχυρές επιφυλάξεις εξέφρασαν, αλλά αυτό δεν καταγράφηκε και σε αρνητική ψήφο, και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Μάκης Μπαλαούρας. Αιχμές δέχθηκε ο παριστάμενος υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, και από τον Νίκο Φίλη για τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, ενώ του είπε με νόημα πως «οι λόγοι απομάκρυνσης του πρώην διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη δεν έχουν ακόμη διασαφηνιστεί…» και πρόσθεσε με νόημα πως «εγώ θέλω να εκφράσω τη δημόσια ευχαριστία μου στον κ. Μπακαλέξη για ό,τι επιτέλεσε…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα