29 Μαρτίου 2024 / 8:17 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:17 πμ

Προπηλάκισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

από fimotro

Ένταση επικράτησε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αντέδρασαν στην παρουσία μελών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία και προπηλάκισαν.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εισέλθουν στην Πολυτεχνική Σχολή, ωστόσο εμποδίστηκαν από φοιτητές-μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σύμφωνα με το thestival.gr.

Άλλη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε από διαφορετική είσοδο και προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι, ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς έγινε αντιληπτή και στην συνέχεια αποχώρησε.

«Σήμερα η χώρα μας στενάζει από τα μνημόνια, η κοινωνία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, η Δημοκρατία βέβαια έχει κατακτηθεί… Νέοι αγώνες, με άλλα χαρακτηριστικά, είναι μπροστά μας και μας περιμένουν, προκειμένου να αποτρέψουμε τις πολιτικές που μας στοχοποιούν» δήλωσε, μετά την κατάθεση στεφάνου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης

«Το κεντρικό σύνθημα και τότε και τώρα, “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” είναι πάλι επίκαιρο, στον πυρήνα του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τον λαό για την απελευθέρωση από τα μνημόνια και την υποδούλωση του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ (νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης), Πέτρος Κετικίδης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κατέθεσε το στεφάνι από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που ήλθε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

«Τιμάμε τους αγώνες και την ηρωική θυσία του Πολυτεχνείου το 1973, συνεχίζοντας πανεργατικό παλλαϊκό αγώνα για τα ίδια συνθήματα που άναψαν εκείνη την εξέγερση: Για ψωμί και δουλειά για όλους, για Παιδεία με γνώση και όχι εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων και για αποδέσμευση από όλα τα δεσμά, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια έχουν βαρύνει τον λαό μας, τα δεσμά αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου, που τον έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση, τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δεσμά του ιμπεριαλισμού» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα