29 Μαρτίου 2024 / 4:44 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:44 μμ

Προληπτικά μέτρα για 48 ώρες και καμία απόλυση μετά την πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη

από fimotro

Σε έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη.

Στην έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και με τη συμμετοχή του Καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης Σπύρου Ραψομανίκη, που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, τα νέα ήταν καλά καθώς αποό τις πρώτες μετρήσεις δεν προκύπτει ατμοσφαιρική ρύπανση.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία με ανακοίνωσή της τόνισε πως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Συγκεκριμένα τονίστηκε:

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Θα γίνουν όμως και άλλοι έλεγχοι και αποφασίστηκε με κέντρο το εργοστάσιο και σε περίμετρο 15 χιλιομέτρων να υπάρξουν προληπτικά περιοριστικά μέτρα τις επόμενες 48 ώρες. Συγκεκριμένα μιλάμε για τους οικισμούς μέχρι τους Τοξότες, στα όρια του Νομού και στα όρια του Δήμου Τοπείρου με το Δήμο Αβδήρων, όπου θα υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους.

Οι υπεύθυνοι συστήνουν να μην υπάρχει για τις επόμενες δύο μέρες καμία επαφή με το φυσικό περιβάλλον ή σχετική εργασία. Όπως αναφέρουν δεν πρέπει  να υπάρξει πανικός αλλά λήψη προληπτικών μέτρων όπως η πλύση των εδαφών, των αυλών και των εξωτερικών τοιχωμάτων και κουφωμάτων στις κατοικίες.

Όπως ανάφερε ο Καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αντίστοιχα με αυτά που είχαν ληφθεί κατά την πυρκαγιά της Alpha Beta Roto. Τα λάστιχα και τα πλαστικά είναι πιο επιβλαβή για τον άνθρωπο από τα βαρέα μέταλλα και οι σχετικές εκθέσεις βρίσκονται στη διάθεση της περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα βραχείας Νοσηλείας ένας πυροσβέστης και ένας εργαζόμενος με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. Κοινή συνισταμένη όλων όσων συμμετέχουν είναι ότι η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων υπήρξε ακαριαία και απόλυτα επιτυχημένη από κάθε άποψη.

Από εκεί και πέρα,  ο  εκπρόσωπος του ομίλου Κώστας Καρτάλης τόνισε ότι η εταιρεία εγγυάται όλες τις θέσεις εργασίας, ότι κανείς δεν θα απολυθεί και από αύριο θα είναι όλοι στις θέσεις εργασίας τους. Όπως είπε, η εταιρεία θα ξαναφτιάξει γρήγορα όλο το τμήμα πιο σύγχρονο και πιο μοντέρνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα