20 Απριλίου 2024 / 4:16 πμ
20 Απριλίου 2024 / 4:16 πμ

Προειδοποίηση Λουράντου: «Θα κλείσουν αρκετά φαρμακεία τα επόμενα χρόνια»

από fimotro

«Τα φαρμακεία κλείνουν. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε όλες τις κυβερνήσεις και αυτό αποδεικνύουν περίτρανα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Υγεία ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, κληθείς να σχολιάσει τη μείωση 1% στον αριθμό των φαρμακείων στη χώρα το 2015, σε σύγκριση με το 2014.
«To σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ο τζίρος των φαρμακείων, ο οποίος είναι πλέον σε μη βιώσιμο επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Λουράντος, εκτιμώντας ότι αρκετά φαρμακεία στα επόμενα χρόνια «θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για τη φαρμακευτική περίθαλψη».
Επίσης, ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των φαρμακαποθηκών (126 από 120 το 2014, αύξηση 5%), υπογραμμίζοντας ότι «προκαλεί εντύπωση και η Πολιτεία θα πρέπει να ελέγξει πού οφείλεται αυτό και αν έχει κάποια σχέση με τις παράλληλες εξαγωγές και τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα