24 Απριλίου 2024 / 10:02 πμ
24 Απριλίου 2024 / 10:02 πμ

Προειδοποίηση Ερντογάν: Αναγκαία η έκδοση των 8 για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

από fimotro

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση της έκδοσης ή μη των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι ζήτησαν άσυλο χρησιμοποιώντας στρατιωτικό ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στη γειτονική χώρα.
Μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου που ζήτησε την άμεση έκδοση και των οκτώ στρατιωτικών, σειρά είχε σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι η μη έκδοση θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των 8, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρακολούθησε προσωπικά τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται.
«Η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν αυτά τα άτομα το συντομότερο. Αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια απόπειρα πραξικοπήματος και αποτελεί αναγκαιότητα η έκδοσή τους τόσο για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να κάνουν τα αναγκαία βήματα», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα