23 Απριλίου 2024 / 10:40 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:40 μμ

Προειδοποίηση από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους

από fimotro

«Δεν θα χτυπάνε απλά καμπανάκια, θα έχουμε εκτροπή». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, το ενδεχόμενο να μετατεθεί το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης για το νέος έτος.

«Αν πάει μέχρι το τέλος του έτους θα είναι αναθεώρηση σχεδιασμού. Αν πάει και μετά το τέλος του έτους τότε χτυπάνε όχι απλά καμπανάκια αλλά θα είναι εκτροπή και θα έχουμε πολύ πιο δυσμενείς εξελίξεις. Άρα η κόκκινη γραμμή είναι το τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας, μιλώντας στην επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «φιλόδοξο» τον στόχο της κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 1,8% το 2017

«Για να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης  1,8% το 2017, θα πρέπει στο υπολειπόμενο διάστημα – δηλαδή στο τελευταίο εξάμηνο – να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3 – 3,1%. Αν δεν είναι 3% δεν θα πετύχουμε ρυθμό ανάπτυξης 1,8%» και πρόσθεσε «Εκτιμώ ότι αυτό το τρίτο 3μηνο που έχει και τους θερινούς μήνες ο ρυθμός θα είναι πιο μεγάλος από ότι το τελευταίο τρίμηνο που συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις πολιτών και έχουμε φορολογική αφαίμαξη».

Ακόμη, ο κ. Λιαργκόβας υπογράμμισε πως αν το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπεράσει τους στόχους του μνημονίου, τότε για την διανομή του θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους θεσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα