29 Μαρτίου 2024 / 4:57 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:57 μμ

Το Κυπριακό η βασική προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη

από fimotro

«Νοιώθω συγκίνηση, νοιώθω περηφάνια, νοιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε ο κυπριακός λαός», ήταν τα πρώτα λόγια του επανεκλεγέντος προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μετά την ανακήρυξή του από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, Κύπρο Κυπριανού, στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Την τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε εντός του σταδίου. Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν είσοδο παρακολούθησαν την τελετή από γιγαντοοθόνες, που είχαν τοποθετηθεί εκτός του σταδίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως θέτει ως «προτεραιότητα το πρόβλημα της κατοχής της πατρίδας μας». Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν για τον ίδιο ιδεολογικά χρώματα και έτεινε χείρα συνεργασίας προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Πρόσθεσε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι «πώς θα εργαστούμε για αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων και των ευάλωτων ομάδων».
Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στον απεσταλμένο της ΕΡΤ, Φάνη Παπαθανασίου, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η « στενότατη συνεργασία, που είχαμε με την ελληνική κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί είναι κοινός ο στόχος όλων μας να δούμε να αντιμετωπίζονται τα μεγάλα εθνικά θέματα και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας με πρώτιστο πάντα το Κυπριακό πρόβλημα».

Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε βεβαιότητα ότι «όπως αγαστή ήταν η συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια, έτσι θα είναι και τα επόμενα με την ελπίδα να απαλλαγεί η Κύπρος μας από την κατοχή και από τη διαίρεση». Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κοινή επιδίωξη όλων είναι η ειρηνική συμβίωση στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα