29 Μαρτίου 2024 / 8:32 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:32 πμ

Πούτιν: Κοινό επενδυτικό fund $1 δισ. με την Τουρκία

από fimotro

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία έχουν αποκατασταθεί πλήρως μετά την «κρίση» που προκάλεσε η συντριβή ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους κοντά στα συριακά σύνορα το 2015, από την πλευρά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας έπειτα από συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος ανέφερε πως οι σχέσεις επιτέλους ομαλοποιήθηκαν και ότι το εμπόριο των δύο μερών σταμάτησε να υποχωρεί.

«Πριν λίγο καιρό οι διμερείς δεσμοί μας, όπως είναι γνωστό, δοκιμάστηκαν. Τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η διαδικασία αποκατάστασης των ρωσοτουρκικών δεσμών έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου. «Επιστρέφουμε σε κανονική συνεργασία», πρόσθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, ακόμη, πως η Ρωσία θα ξεκινήσει τη λειτουργία ενός κοινού επενδυτικού ταμείου με την Τουρκία, με κεφάλαια μέχρι και ενός δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, οι ρωσικές αρχές θα βοηθήσουν τις τουρκικές, ώστε να καταστήσουν τον τουρισμό πιο ασφαλή. Η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας στα τουριστικά της θέρετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα