28 Μαρτίου 2024 / 10:53 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:53 πμ

Πούτιν για Τίλερσον: Εχει μπλέξει με κακές παρέες και πήρε τον κακό δρόμο

από fimotro

«Απονείμαμε στον συμπατριώτη σας το παράσημο της Φιλίας, αλλά φαίνεται ότι έχει μπλέξει με κακές παρέες και έχει πάρει τον κακό δρόμο. Ελπίζω ότι ο άνεμος της συνεργασίας, της φιλίας και της αμοιβαιότητας θα τον ξαναβάλουν στον ορθό δρόμο», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπό τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Ο διορισμός του Ρεξ Τίλερσον στην θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ανησυχίες, με το δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού είχε εργασθεί επί 20 χρόνια στη Ρωσία όπου και είχε παρασημοφορηθεί.

Ο Ρεξ Τίλερσον εργάσθηκε σκληρά για να επιβάλει την ExxonMobil ως εταίρο-κλειδί στον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα, υπογράφοντας φαραωνικά συμβόλαια και πληθύνοντας τις επαφές με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παρά ταύτα, οι σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία επιδεινώθηκαν δραματικά από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας των θεμάτων της Ουκρανίας , της Συρίας , αλλά και των κατηγοριών για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε διπλωματικό πόλεμο με συνέπεια τον δραστικό περιορισμό των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στη Ρωσία, από τη μία πλευρά, και το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου του Σαν Φρανσίσκο και των ρωσικών εμπορικών διπλωματικών αποστολών σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα