29 Μαρτίου 2024 / 10:53 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:53 πμ

Πουλάνε τρέλα στην ΕΡΤ με… Μπελούτσι, Κλούνει και 186 εκατομμύρια!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

«Λυπάμαι, άλλα η ΕΡΤ δεν κάνει τα καθήκοντά της! Με βάση την ιδρυτική της διακήρυξη, πρέπει να προσφέρει ψυχαγωγία επιπέδου και ουσιαστική επιμόρφωση. Αντίθετα, βλέπουμε τηλεοπτικές σάχλες, οι οποίες είναι μόνο για πέταμα, και μια ενημέρωση που δεν πρέπει να βασίζεται στο κυβερνών κόμμα, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής ιδεολογίας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός-δάσκαλος και πρώην διευθυντής προγράμματος της ΕΡΤ πριν λίγες μέρες σε μια συνεντευξή του. Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες περιπτώσεις με επικριτικά σχόλια για το πώς διοικείται ο κρατικός φορέας και το πρόγραμμα που μεταδίδει. Όπως του Βασίλη Βασιλικού και Γιώργου Ρωμαίου που πέρασαν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όταν και τα 3 κανάλια μαζί ΕΡΤ 1-2-3 έχουν μονοψήφιο νούμερο τηλεθέασης η απάντηση έρχεται μόνη της.

Όσο και να θέλει κανείς να γράψει δυο λόγια επαίνου για το δημόσιο αυτό αγαθό της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι αδύνατον. Σήμερα η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε ένα μικρό συνοικιακό καφενείο μιας γειτονιάς που θυμίζει με το προγραμμά της, δεκαετίες του ΄70 και ΄80, εκτός από κάποιες αναλαμπές αθλητικών γεγονότων!

Εάν οποιοδήποτε ιδιωτικό κανάλι με προϋπολογισμό 186 εκατ. ευρώ(μείον φόροι, μισθοί,( δανειστές 31,5 εκατ.) κλπ. Προ κρίσης ήταν 280 εκατ ευρώ) παρουσίαζε αυτή την εικόνα, η διοίκηση και τα στελέχη της αν δεν τους είχαν πετάξει με τις «κλοτσιές» σίγουρα θα τους είχαν φουντάρει από τον 4ο όροφο του ραδιομεγάρου. Υπεύθυνοι βέβαια για την κατάσταση που επικρατεί είναι δύο παράγοντες: 1ον) ο ασφυκτικός έλεγχος του Μαξίμου και 2ον) η ανίκανη διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διορίσει.

Νομίζω, ότι και να σχολιάσει κανείς για την ΕΡΤ, δεν θα βρει κάτι ενδιαφέρον. Για να γράψεις κάτι καλό, πρέπει να γίνουν βαθιές τομές και να παρθούν σκληρές αποφάσεις με ικανά πρόσωπα στη διοίκηση που θα τολμήσουν αλλαγές και καινοτόμες ιδέες διαχείρισης και διοίκησης, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους που είναι η ψυχή και το οξυγόνο της επιχείρησης!

Η διοίκηση: Λάμπης Ταγματάρχης και ΣΙΑ, αγοράζει και εντάσσει προγράμματα χαμηλού επιπέδου, μεταδιδοντάς τα, μόνο και μόνο για να μην έχει «μαύρο» στις οθόνες. Πετάει χρήματα για καθημερινά προγράμματα μυθοπλασίας-βλέπετε Κυπριακά φεγγάρια «γήινα αλάτια» και άλλα, για τα οποία δαπανώνται χιλιάδες ευρώ με τηλεθεάσεις 2-5% χαριστικά, αγνοώντας τους τηλεθεατές. Δίνει εξωτερικές παραγωγές και εκπομπές που δεν βλέπονται, με γνώμονα τη γνωριμία, τη φιλία το ρουσφέτι και τους κομματικούς μηχανισμούς που αρμέγουν την αγελάδα της ΕΡΤ, δηλαδή τον ελληνικό λαό για να κονομάνε κάποιοι!!!

Και ενώ έχει ένα θαυμάσιο μόνιμο προσωπικό. Δημοσιογραφικό, τεχνικό, διοικητικό, καλλιτεχνικό, αντί να το αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, το υποτιμά, το υποβαθμίζει, το φτύνει και μαζεύει πληρωμένα καλάσνικοφ για να της κάνουν τη δουλειά,, που στην ουσία είναι «νεροπίστολα» με βαριά δόση λασπόνερου!

Έτσι λοιπόν, πίσω από την ενημέρωση και ψυχαγωγία, υπάρχουν πρόσωπα που δεν εκτίθενται μπροστά στις κάμερες για ευνόητους λόγους και γεμίζουν τα «νεροπίστολα» με λασπόνερο που αναλαμβάνουν οι «ειδικοί» να ρίξουν με την πρώτη ευκαιρία.

Η διοίκηση, έχοντας τα… εύσημα του Μαξίμου για χρηστή διοίκηση, πουλάει… τρέλα, φέρνοντας νέο αίμα και «φρέσκο» αέρα στην ΕΡΤ με πρόσωπα που αναλαμβάνουν αυτούς τους «ξεχωριστούς» ρόλους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσα από τις εκπομπές που καλούνται να υπηρετήσουν με το αζημίωτο….

Σε πρώτη φάση λοιπόν βλέπουμε «αίθουσα σύνταξης»(θεαματικότητα 6-7%) να αναλαμβάνει η Μόνικα Μπελούτσι-Κατερίνα Ακριβοπούλου, όπως γράψαμε σε άλλη ανάρτηση και το κεντρικό δελτίο των 9(θεαματικότητα 3-5%) ο Τζόρτζ Κλούνεϊ-Νίκος Παναγιωτόπουλος μετακινούμενος από την βουλιαγμένη «αίθουσα σύνταξης», για να «απογειώσουν» την ενημέρωση!!!

Από τους 500 και πλέον δημοσιογράφους της ΕΡΤ δεν σας έκανε κανένας; Παιδιά εκεί στον 4ο όροφο και στη διεύθυνση ειδήσεων, πουλάτε τρέλα…; παριστάνετε τους τρελούς; είστε ανίκανοι; η τηρείτε τη γραμμή Μαξίμου ζητώντας ενισχύσεις από τα «νεροπίστολα» για εκφοβισμό;

Εκεί στο ραδιομέγαρο προσέχετε λίγο την «πάχυνση», γιατί θα γίνετε «παχύσαρκοι» και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του «λίπους», είτε σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, είτε στο ναό της Θέμιδας!!!!!!!!

Υ.Γ. Με το νέο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση, για να δείτε την τρέλα… κάθε διευθυντού ενημέρωσης και διοίκησης, πιστεύοντας ότι με νέα σκηνικά, «αρώματα» και παρουσιαστές(Τζορτζ Κλούνεϊ) θα δώσουν κύρος, αξιοπιστία και εγκυρότητα στην ενημέρωση. Μάλιστα μια κορυφαία τηλεκριτικός του Χόλιγουντ που είδε χθες το πρώτο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ στη νέα του μορφή, ήταν τόσο ενθουσιασμένη που έγραψε σε σχόλιο της:
«…Αυτό guys μου που απουσιάζει κυρίως είναι η φαντασία και η τόλμη των ανθρώπων στα καίρια πόστα, να ανακαλύψουν και στη συνέχεια να εμπιστευτούν νέα πρόσωπα. Και αυτός ο presenter είναι τέτοια περίπτωση! Που κάποιος τον έκανε trust και τώρα ξεχωρίζει!».

Πιθανόν η κυρία να έβλεπε άλλο κανάλι! Εμείς πιστεύουμε, έχοντας περάσει από τα χέρια μας κορυφαία ονόματα της ενημέρωσης, ότι το παιδί, ο «Κλούνεϊ» δεν το έχει. Αυτό θα φανεί σύντομα, όταν το δελτίο θα πατώσει ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ενημέρωση και όχι πασαρέλα!
Περισσότερα προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα