19 Απριλίου 2024 / 9:12 μμ
19 Απριλίου 2024 / 9:12 μμ

Πολύ χαμηλές τηλεθεάσεις για το “νέο” κεντρικό δελτίο ειδήσεων

από fimotro

Greece-ERTΜε υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε το νέο ανανεωμένο δελτίο της ΕΡΤ στις 20 Φεβρουαρίου. Με νέο παρουσιαστή, νέα virtual σκηνικά και γραφικά τελευταίας τεχνολογίας. Και πράγματι η εικόνα είναι πολύ καλή και αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη.
Όμως μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πως η διοίκηση της ΕΡΤ δεν κέρδισε το στοίχημα, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης παραμένουν χαμηλά (παρακάτω θα παραθέσουμε τα νούμερα ανά μέρα της AGB).
Τι φταίει και παρόλο το lifting και το νέο παρουσιαστή η απήχηση της ΕΡΤ, του μοναδικού καναλιού που εκπέμπει από τη μία γωνιά της Ελλάδας έως την άλλη, είναι περιορισμένη, ας το βρει η διοίκηση.
Και ας πάψουν κάποιοι εκεί στο Ραδιομέγαρο να διαστρεβλώνουν την εικόνα των τηλεμετρήσεων. Και επειδή κάποιοι διασπείρουν στην αγορά ότι δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «σαρώνει» το Σαββατοκύριακο, ας δώσουν όλη την εικόνα. Ότι δηλαδή το δελτίο ειδήσεων και το Σάββατο και την Κυριακή παίζει μόνο του, δεν έχει ανταγωνισμό και το 6% που κάνει κατά μέσο όρο τις δύο ημέρες αυτές είναι και πάλι λίγο. Εξάλλου όποιος κοιτάξει τον το τελευταίο χρόνο τα νούμερα του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου πάντα σημείωνε υψηλότερα νούμερα σε σχέση με τις καθημερινές που κινούνταν στο 5% με 5,5%. Οπότε είναι τουλάχιστον απρεπές κάποιοι για συγκεκριμένους λόγους να αποδίδουν εύσημα εκεί που δεν υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά στον κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν φαίνεται ότι μπορεί να δώσει το δικό του στίγμα και να καθιερωθεί στην τηλεοπτική αγορά. Δεν τα κατάφερε ούτε στην «Αίθουσα Σύνταξης», με ημερήσια ποσοστά περίπου 2,5% – 3% και ακόμα πιο δύσκολο στοίχημα αποδεικνύεται πως είναι για εκείνον το τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έχει απέναντι του μόνο το LIVENEWS με το Νίκο Ευαγγελάτο που μεταδίδεται από το Εψιλον. Ο Ευαγγελάτος μετακόμισε πριν τρεις εβδομάδες στη συγκεκριμένη ζώνη, μετά και τη μεταφορά Του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 8. Kαι είναι γεγονός ότι το LIVENEWS δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και κάποιες ημέρες τα νούμερα είναι μικρότερα από αυτά που έκανε πριν, ενώ υπάρχουν και μέρες που η τηλεθέαση κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την παλιά ώρα (6.45).
ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ AGB Kεντρικό δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ
20/1 4,9%
21/1 4 %
22/1 4,7%
23/1 2,8%
24/1 4,5%
27/1 4,8%
28/1 3,6%
1/2 4,2%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα