29 Μαρτίου 2024 / 3:50 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:50 μμ

Πολιτική αλλαγή με νέα σταθερή κυβέρνηση ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

από fimotro

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-11-23-11-28-47Είναι ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή με μια νέα σταθερή κυβέρνηση τόνισε ο Κυριακός Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την ανησυχιά του για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δημιουργούν μια εστία ανησυχίας την ώρα που η Αλβανία επιδίδεται, όπως είπε, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία βάζοντας στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων.

Παράλληλα έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό λέγοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν σχέδιο Β.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ρευστότητας δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τεκτονικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική. Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα και η διεθνής κοινότητα στην καλύτερη περίπτωση μας αντιμετωπίζει με οίκτο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κατανόηση των ξένων όποτε αυτή εκδηλώνεται δεν είναι αρκετή να εξασφαλίσει από μόνη της την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και όπως φαίνεται από τη μίνι σύνοδο στο Βερολίνο κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελεί μηχανή ανάπτυξης» έκλεισε τον κύκλο του στην αναφορά στα διεθνή θέματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα