25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ποινική δίωξη στο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας που πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

από fimotro

Κατηγορία για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Έλενας Γιαννακοπούλου.

Η υπόθεση αφορά έγγραφη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας, στην οποία εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ ανέφεραν ότι η διευθύνουσα σύμβουλος είχε ξεκινήσει «διωγμούς εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους».

Οι καταγγέλοντες ισχυρίζονται ότι η κατηγορούμενη, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της.

Η δίωξη σε βάρος της επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ είναι η πρώτη που ασκείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για υπόθεση, η οποία σχετίζεται με θρησκευτικές διακρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα