25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε νεαρό για την επίθεση σε Α. Συρίγο

από fimotro
Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Αγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.
Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε αναστολή στον κατηγορούμενο, εντούτοις έκρινε ως εξαγοράσιμη την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως έναν εκ των τριών δραστών της επίθεσης, παρότι ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό.
«Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση… Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο», ανέφερε.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του εκτιμώντας ότι «η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Όπως και η μοτοσικλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος».
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί (σε 12 μήνες με αναστολή) ακόμη ένα άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.
Πηγή: tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα