20 Απριλίου 2024 / 1:10 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:10 μμ

Πληθωρισμός και λίρα στέλνουν τους Τούρκους στο χρυσό!

από fimotro

Άλμα 34% σημειώθηκε στη ζήτηση για χρυσό στην Τουρκία το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές «συρρέουν» στο πολύτιμο μέταλλο την ώρα που ο πληθωρισμός είναι σε διψήφιο νούμερο και το νόμισμα τους υποχωρεί.

Σύμφωνα με τους Financial Times, συνολικά αγοράστηκε χρυσός αξίας 965 εκατ. δολαρίων στους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, με οδηγό τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη ζήτηση κοσμημάτων από οποιαδήποτε αγορά παγκοσμίως, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Τα στοιχεία δείχνουν την επίπτωση από την υποχώρηση 4,2% της τουρκικής λίρας σε σχέση με το δολάριο, το πρώτο τρίμηνο. Η πτώση του νομίσματος έρχεται μετά το 10% του ετήσιου πληθωρισμού την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί 0,2% φέτος και τελούν υπό διαπραγμάτευση στα 1.305 δολάρια η ουγγιά. Ωστόσο, η αδυναμία της τουρκικής λίρα έχει στείλει τις τοπικές τιμές στη χώρα σε σημείο ρεκόρ τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα