29 Μαρτίου 2024 / 7:10 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:10 πμ

Πλειστηριασμοί: Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και τραυματίες

από fimotro

Ένταση  έξω από συμβολαιογραφείο επί της  οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, όπου μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτύρονται και αυτή την Τετάρτη για τον εκπλειστηριασμό της λαϊκής περιουσίας, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Μερίδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στα ΜΑΤ , οι οποίοι τους απώθησαν με τη βία, κυνηγώντας τους με τα γκλομπ. Από την ένταση έχει τραυματιστεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ένας φωτορεπόρτερ.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς και είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των σπιτιών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μια διμοιρία έχει αποκλείσει την είσοδο και δεν επιτρέπει την προσέγγιση κανενός ενώ στο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκονται άλλες τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα».

Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης

Αυτή είναι η δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο καθώς πριν δυο ώρες είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Μπόταση, πάλι στα Εξάρχεια.

Στο πλευρό τους βρέθηκει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έφτασε στο σημείο γύρω στις 10 το πρωί.


Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανάρτησε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από το σημείο, κάνοντας λόγο για «έγκλημα φυλασσόμενο από αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή της Κυβέρνησης».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα στο συμβολαιογραφικό γραφείο αφορά την πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη Γ.Π. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται,  πρόκειται για διαμέρισμα 57,64τμ με αποθήκη και θέση πάρκινγκ που «βγαίνει στο σφυρί για χρέος μόλις 70.000 ευρώ».



«Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση αυτή, προκειμένου να αποτραπεί το προσχεδιασμένο κοινωνικό έγκλημα. Δηλώνουμε στην τραπεζοκίνητη κυβέρνηση Τσίπρα και στους πραιτοριανούς ΜΑΤατζήδες της, ότι ο Αγώνας μας θα κλιμακωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το συμβολαιογραφείο βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Συμβολαιογράφοι: Δεν εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία

Οι συμβολαιογράφοι απαντούν σε μέλη συλλογικοτήτων, ότι ο μοναδικός  πλειστηριασμός που διεξάγεται σήμερα σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων δεν αφορά πρώτη κατοικία και εκπλειστηριάζεται για οφειλή προς Τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος   Αθηνών,  Πειραιώς,   Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης – οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος».
Παράλληλα, ο Σύλλογος υπενθυμίζει  για μία ακόμα φορά στα  μέλη συλλογικοτήτων, «που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα