24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

από fimotro

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Παρά την έντονη βροχόπτωση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 το θέατρο ήταν κατάμεστο και χιλιάδες Έλληνες πατριώτες απόλαυσαν την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 500 χορωδοί, λυρικοί και λαϊκοί σολίστ και ο Λάκης Χαλκιάς, στέλνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση απαιτώντας το αυτονόητο. Την επιστροφή των γλυπτών στη φυσική τους θέση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων τίμησε τον Γιώργο Τσούκαλη για τη διαρκή δράση του εναντίον της αρχαιοκαπηλίας. Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει ένα ιδιαίτερο επίτευγμα στο ενεργητικό του καθώς μετά τις πρόσφατες υποθέσεις που έφερε εις πέρας έχει καταφέρει να διασώσει από τα χέρια αρχαιοκαπήλων συνολικά πάνω από 15100 αρχαιότητες. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για τη προσφορά του στον πολιτισμό, ο δικηγόρος Αλέξης Ματθαιάκης για τις άοκνες προσπάθειες που κάνει με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα και η διευθύντρια του υπουργείου πολιτισμού Ελένη Κόρκα, για την αρωγή της στην προσπάθεια επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα