29 Μαρτίου 2024 / 1:37 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:37 μμ

Πικραμμένος στην Βουλή για Novartis: Ανυπόστατες οι κατηγορίες εναντίον μου

από fimotro

Την δική του απάντηση για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Ανέλαβα υπηρεσιακός πρωθυπουργός από τις 16 Μαϊου 2012 και για 35 ημέρες. Μετά από έξι χρόνια βρίσκομαι να αντιμετωπίσω την κατηγορία ότι έλαβα δώρο για να προωθήσω συμφέροντα της Novartis», είπε από το βήμα της Βουλής.

Ενώ σημείωσε: «Η μάρτυς Αικ. Καλέση αναφέρει ότι έλαβα χρηματικό δώρο ενός εκατ. ευρώ, ενώ τρεις φορές λέει ότι ‘κατά τους ισχυρισμούς’. Ποτέ δεν είχα, ούτε έχω σχέση» υπογράμμισε ο κ. Πικραμμένος. «Είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες» συμπλήρωσε.

Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, είπε ο κ. Πικραμμένος και τόνισε: «Τώρα κατακλύζομαι από αισθήματα οργής». «Μπροστά σας δεν βρίσκεται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός αλλά ο πρόεδρος του ΣτΕ» είπε και πρόσθεσε: Κατηγορούμαι ότι ως εν λειτουργία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Αυτές οι κατηγορίες δεν αποτελούν βάσιμα στοιχεία για να σπιλώνεται βαναυσα η υποληψη ενός ανθρώπου που εργάστηκε πάνω από 40 χρόνια τη Δικαιοσύνη.

«Εχει ακουστεί ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου, όλα αυτά τα χρόνια; Ειλικρινά, θα περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου».

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ σοβαρά…Κρατήσαμε όρθια τη χώρα. «Αντιμετωπίσαμε σημαντικά θέματα στην Υγεία».

Δεν υπογράψαμε οποιαδήποτε νέα πράξη για ούτε εκδόσαμε πράξη για νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα. Δεν μπορουσαμε να το κάνουμε. Επρεπε να κινηθούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών εκείνο τον καιρό, τις ελλείψεις φαρμάκων.

«Η υπόθεση να πάει μέχρι το τέλος. Να λάμψει η αλήθεια, να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία» κατέληξε ο κ. Πικραμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα