29 Μαρτίου 2024 / 2:56 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:56 πμ

Πικέ: “Όταν έκανα το tweet, ήξερα ότι θα φύγει ο Νεϊμάρ”

από fimotro

Το θέμα του Νεϊμάρ μονοπώλησε τη συνέντευξη Τύπου του Ζεράρ Πικέ για το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Πότε αποφάσισε ο Βραζιλιάνος, σε ποιον το είπε, γιατί έκανε το tweet ο Καταλανός και ποια η γνώμη του για τον “Νέι”;

 H Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ (13/8, 23:00) στο “Camp Nou” για το πρώτο ματς του Super Cup Ισπανίας και η συνέντευξη Τύπου την παραμονή του “clasico”, δεν ήταν μια συνηθισμένη… συνέντευξη Τύπου.

Ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός των “μπλαουγκράνα”, Ζεράρ Πικέ, προχώρησε σε μια κατάθεση ψυχής για τον Βραζιλιάνο. Παραδέχθηκε ότι όταν έκανε το tweet με το “μένει” συνοδεύοντας τη φράση από κοινή του φωτογραφία με τον Νεϊμάρ, γνώριζε ότι θα έφευγε.

Ο Πικέ εξήγησε τους τακτικούς λόγους εκείνης της κίνησης, τόνισε ότι ο Νεϊμάρ έλαβε την απόφαση να φύγει από το γάμο του Μέσι, αποκάλυψε ότι το ανακοίνωσε στον πρώην του συμπαίκτη στην Μπαρτσελόνα και νυν στην Παρί Σεν-Ζερμέν, Ντάνι Άλβες και ζήτησε από τους Καταλανούς να μην “δικάζουν” τον Βραζιλιάνο. Αναλυτικά όσα είπε.

Για το ματς με τη Ρεάλ: “Το αυριανό ματς είναι ειδικό και περισσότερο γιατί είναι επίσημο και μπροστά στο κοινό μας. Ο τίτλος θα κριθεί την Τετάρτη, όχι αύριο. Πρέπει να μη δεχθούμε κάποιο γκολ και να ελέγξουμε το ματς. Οι αντεπιθέσεις της Ρεάλ είναι επικίνδυνες”.

Για τον Νεϊμάρ: “Δεν νιώθω ότι με κορόιδεψε ο Νεϊμάρ. Τώρα που πέρασαν όλα, μπορώ να σας τα εξηγήσω. Στο γάμο του Μέσι, είχε στο μυαλό του να φύγει. Το είπε στον Ντάνι Άλβες.  Στην προετοιμασία, έπειτα, έλεγε ότι θα φύγει και θα φύγει. Τη μέρα που έκανα το tweet με το “μένει”, ήξερα 100% ότι θα φύγει. Το tweet ήταν η τελευταία σφαίρα. Θύμωσε μαζί μου. Έπειτα το λύσαμε, αλλά ήξερα ότι θα έφευγε κι έφυγε.

Ξέρω ότι έχει τους λόγους του. Μπορεί να είναι οικονομικοί ή το να είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε. Είχε εξωπραγματική απόδοση. Δεν ξέρουμε ακόμη το ακριβές ποσό με το οποίο ήρθε (γέλια), αλλά άφησε λεφτά στα ταμεία. Θα μας λείψει.

Δεν με στεναχώρησε ο Νεϊμάρ, ούτε μετανιώνω για το tweet. Όλα έχουν ένα νόημα και ήθελα να χρησιμοποιήσω τα social media γιατί αυτή είναι η δύναμή μου. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα, τουλάχιστον το προσπάθησα, αν και ήξερα ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη. Δεν με απογοήτευσε. Είναι ποδοσφαιριστές που επαναστατούν κι αυτός πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό στο φιλικό με τη Ρεάλ. Υπερασπίστηκε όσο κανείς τη φανέλα. Ζούμε σε ένα κόσμο που το πλήθος είναι λυπημένο. Όλοι θέλουν να ασκούν κριτική. Όλοι εκφράζουν θυμό και λύπη. Όλος ο κόσμος κρίνει. Ο καθένας λαμβάνει τις αποφάσεις της ζωής του και δεν πρέπει να κρίνουμε. Είναι μοναδικός παίκτης. Έχει το ένας εναντίον ενός όσο κανείς άλλος σε αυτό το άθλημα. Πρώτα πρέπει να γίνουμε δυνατοί και μετά να τον αντικαταστήσουμε. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης του Νεϊμάρ στην αγορά”.

Εάν με βάση αυτό το ποσό η Ντόρτμουντ μπορεί να ζητήσει 100.000.000 ευρώ για τον Ντεμπελέ: “Εάν εκμεταλλευτούν την κατάσταση… ο καθένας παίζει τα χαρτιά που έχει. Είναι δύσκολη στιγμή να κάνεις μεταγραφές. Δεν είναι τρέλα, είναι αριθμοί. Όταν η Ρεάλ δαπάνησε 60.000.000 ευρώ για τον Φίγκο, είχε μπάτζετ 200.000.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα