29 Μαρτίου 2024 / 12:27 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:27 πμ

Πιέσεις στη μετοχή της Samsung μετά την καταδίκη του Λι Τζάε-Γιονγκ

από fimotro

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάστηκε ο κληρονόμος της Samsung, ο δισεκατομμυριούχος Λι Τζάε-Γιονγκ. Ο Λι κατηγορείται για δωροδοκία, σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται και η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-Χιέ. Ο Λι, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αντιμετώπιζε στο παρελθόν ποινή φυλάκισης έως και 12 έτη, ενώ από τον Φεβρουάριο βρισκόταν υπό κράτηση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο 49χρονος αντιπρόεδρος της εταιρείας κατηγορείται για δωροδοκία, υπεξαίρεση και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Επίσης, κατηγορείται ότι έκανε δωρεές ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ στα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τα οποία διαχειρίζεται ο Τσόι Σουν-σιλ, στενός φίλος της Γουν-χιέ, σε αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες.

Ένας από τους δικηγόρους του Λι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. «Είμαστε σίγουροι ότι η απόφαση θα ανατραπεί», δήλωσε ο δικηγόρος του Λι, Σονγκ Γου-τσεόλ, σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή αποτελεί, αναμφισβήτητα, τεράστιο πλήγμα για το νοτιοκορεάτικο κολοσσό τεχνολογίας, με τις μετοχές της εταιρείας να σημειώνουν πτώση της τάξης του 1% μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα