28 Μαρτίου 2024 / 2:35 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:35 μμ

Τον πιέζουν να μην πάει σε εκλογές, για να πάρει και άλλα μέτρα!

από fimotro

Βολεύουν οι αριστερές κυβερνήσεις τις Βρυξέλλες και φαίνεται αυτό. Με το σκεπτικό ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα πάρει σκληρά μέτρα χωρίς να ανοίξει μύτη ξεκαθαρίζουν στον Τσίπρα να μην πάει σε πρόωρες εκλόγές. Στο πλαίσιο αυτό, αυστηρή προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα να μην χρησιμοποιήσει το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχουν απευθύνει προς τον έλληνα πρωθυπουργό ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το MNI. Την ώρα, λοιπόν, που οι συζητήσεις μεταξύ της ΕΕ και ΔΝΤ δείχνουν να έχουν «παγώσει», οι αξιωματούχοι της ΕΕ συμβουλεύουν προς τον κ. Τσίπρα να μην αναστατώσει την Ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017.

Όπως σημειώνει το MNI, τις τελευταίες εβδομάδες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, ιδιαίτερα του ΔΝΤ, υπήρξαν δύσκολες, επισημαίνει το πρακτορείο επικαλούμενο ελληνική κυβερνητική πηγή. Μάλιστα, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας δημόσια, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Η Ευρώπη καταλαβαίνει ότι η υποχρέωση να νομοθετήσεις και να προσδιορίσεις μέτρα για μετά το 2019 θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολη για την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά το ΔΝΤ επιμένει ότι όλα τα κενά και οι διαφορές στις προβλέψεις για το 2019-2020 θα πρέπει να καλυφθούν προτού αποφασίσει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα», υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο, που επικαλείται το MNI, «στον Τσίπρα έχει δοθεί μια φιλική προειδοποίηση να μην αναστατώσει την Ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017, ιδίως με τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία να πλησιάζουν».

Σ.Σ. Fimotro : τι πραγματικά συμβαίνει με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ απλά, έχουν καταλάβει οι Γερμναοί ότι περνάει το ένα μέτρο με τά το άλλο και δεν θέλουν με τίποτα πρόωρες εκλογές! Με τον Μητσοτάκη να παίρνει τέτοια μέτρα θα πέσουν και τα… τσιμέντα στην Αθήνα! Βολεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα