29 Μαρτίου 2024 / 10:37 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:37 πμ

Πετρόπουλος: Δέσμευση η επιστροφή κρατήσεων από το ΑΚΑΓΕ, χωρίς αίτηση

από fimotro

Τη δέσμευση για σύντομη επιστροφή κρατήσεων από το ΑΚΑΓΕ (Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), χωρίς αίτηση, επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” 105,5.

Όπως με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επεστράφησαν οι παρακρατήσεις για τον ΕΟΠΥΥ, “έτσι θα το κάνουμε και για το ΑΚΑΓΕ, δεν χρειάζεται να κάνουν αιτήσεις οι ασφαλισμένοι”, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι δέσμευση, “δεν χρειάζεται να κάνει κανείς αίτηση, θα μπορέσουμε σύντομα να επιστρέψουμε εισφορές από την κράτηση του ΑΚΑΓΕ”.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι “δεν αφορά πάνω από 180.000 άτομα, δεν έγιναν σε όλους κρατήσεις, αλλά από όλους παίρνουν λεφτά για τις αιτήσεις οι κύριοι που τους παραπλανούν” και αποσαφήνισε ότι αφορά, όσους εισπράττουν “πάνω από 300 ευρώ για τις επικουρικές”, καθώς για τις κύριες συντάξεις υπάρχει νομοθετική διάταξη που ορίζει ως προβλεπόμενη αυτήν την κράτηση.

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης καυτηρίασε το φαινόμενο έντυπα “να πουλάνε φύλλα με συνοδεία αιτήσεων” και εκτίμησε ότι “κάποιοι ενδεχομένως να παίρνουν και μερικά ευρώ ανά “κεφάλι”, γιατί έτσι το μετράνε, από κάθε αίτηση. Είναι αυτοί που τους βλέπετε αγριεμένους σε κάποιες εκπομπές να λυσσάνε, επειδή είπα ότι δεν χρειάζονται αιτήσεις και ουρλιάζουν “όχι, κάντε αιτήσεις, μην ακούτε τον Πετρόπουλο”, γιατί κάθε αίτηση έχει και ένα κόστος και όφελος γι’ αυτούς. Ευτυχώς, δεν είναι έτσι συνολικά η δικηγορία”. υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα