19 Απριλίου 2024 / 10:00 μμ
19 Απριλίου 2024 / 10:00 μμ

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας

από fimotro

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα, καθώς τα περισσότερα συνδικάτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός του 2018. Την ίδια στιγμή, την ειρηνική πορεία ”αμαύρωσαν” επεισόδια από κουκουλοφόρους στο Μετρό Πανεπιστήμιο, ο οποίος έκλεισε προσωρινά.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νωρίτερα, στις 10:30, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ, με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 άτομα είχαν βγει στους δρόμους, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία.

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Μετρό

Την ίδια στιγμή δεν έλειψαν κάποια μεμονωμένα επεισόδια στο περιθώριο της πορείας, καθώς κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Μετρό Πανεπιστήμιο και άρχισαν να σπάνε τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο σταθμός σπασμένα γυαλιά.

Λίγο αργότερα, ο σταθμός έκλεισε, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τους πολίτες.

Δ. Κουτσούμπας: Να προχωρήσουμε, με συμμετοχή στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι παρών και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αθλιότητα, συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσο πιο γρήγορα ξεπεραστούν αυταπάτες, ψεύτικες προσδοκίες, απογοητεύσεις, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο, έτσι ώστε να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα, να ανακτηθούν οι απώλειες για τους εργαζόμενους από τα χρόνια της κρίσης, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η υπόθεση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα χέρια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά άμεσα, με αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, μέσα στα εργατικά σωματεία, μέσα στους συλλόγους, με συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, όλων των καταπιεσμένων και αδικημένων αυτής της χώρας».

Τα Συνδικάτα κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες
Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, OEXBE, το ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, Αττικό Μετρό, ΟΑΣΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Olympic Air και οι δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα