18 Απριλίου 2024 / 4:06 μμ
18 Απριλίου 2024 / 4:06 μμ

Περισσότερες φέτος οι αιτήσεις για μετεγγραφές

από fimotro

Σε περίπου 12.000 -δηλαδή 2.000 περισσότερες σε σχέση με τις 9.710 πέρυσι- ανέρχονται οι αιτήσεις των φετινών πρωτοετών φοιτητών για να πάρουν μετεγγραφή σε ΑΕΙ κοντά στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους και δη σε ιδρύματα που εδρεύουν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα για τους φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος Οκτωβρίου ή τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, καθώς φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημιουργήθηκε ώστε με την κατάθεση της αίτησης να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο αμέσως η επαλήθευση των οικονομικών εισοδημάτων που δηλώνει.
Μέχρι και πέρυσι για την επαλήθευση αυτών των στοιχείων το υπουργείο Παιδείας έστελνε αίτημα εγγράφως στο υπουργείο Οικονομικών όπου υπάλληλοι διασταύρωναν τα στοιχεία των αιτήσεων και στη συνέχεια απαντούσαν στο υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων για τους μετεγγραφομένους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα. Για να αυξηθεί το ποσοστό θα πρέπει οι Σχολές και τα Τμήματα να το εισηγηθούν αιτιολογώντας το αίτημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα