28 Μαρτίου 2024 / 1:41 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:41 μμ

Παυλόπουλος σε Τουσκ: Η Ελλάδα συνεχίζει αταλάντευτη τον ευρωπαϊκό της δρόμο, με τεράστιες θυσίες του λαού της

από fimotro

Η Ελλάδα συνεχίζει αταλάντευτη τον ευρωπαϊκό της δρόμο, με τεράστιες θυσίες του λαού της, που δεν οφείλονται μόνο σε δικά της λάθη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι η Ευρώπη δεν θα ήταν ποτέ ίδια χωρίς την Ελλάδα και αυτό πρέπει να ληφθεί αναλόγως υπόψη, κατά την τρέχουσα κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, οι Έλληνες δεν διανοούμεθα την πορεία μας στο μέλλον εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να γίνει και πάλι ισχυρή και ελκυστική και να διαψεύσει στην πράξη εκείνους που έσπευσαν να την εγκαταλείψουν, επηρεασμένοι από την τρέχουσα ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία.
Όπως σημείωσε, για να γίνει αυτό, «η Ευρώπη πρέπει να ολοκληρώσει την ενοποίησή της και πρωτίστως να προχωρήσει μέσα από την θεσμική εμβάθυνση, ώστε, όντας ισχυρή, να μπορέσει να διαδραματίσει και τον παγκόσμιο ρόλο της που είναι η εμπέδωση της Ειρήνης, του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης».
Ειδικότερα, για το πνεύμα της Αλληλεγγύης, υπενθύμισε ότι, κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο, πρέπει να επιδεικνύεται μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε όλους τους τομείς, ιδίως της οικονομίας και, επιπλέον, του ανθρωπισμού, και υπογράμμισε της ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης στην επίλυση του υπαρξιακού -για την ΕΕ- προσφυγικού ζητήματος.
«Δεν είναι νοητό να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα αυτό με το να έχουμε εταίρους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν φοβικά σύνδρομα. Πρέπει όλοι πάνω σε αυτό το θέμα να πορευθούμε από κοινού με πνεύμα Αλληλεγγύης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.
Απευθυνόμενος στον κ. Τουσκ, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη μεγάλη ευρωπαϊκή αποστολή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ακόμα και πέρα από αυτό που της αναλογεί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, τόνισε ότι έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και αξίες σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη και την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος στην πορεία των συζητήσεων αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι έχει επιτευχθεί πραγματική πρόοδος και πρόσθεσε: «νιώθω ότι πραγματικά αυτό είναι το σημείο όπου πρέπει να υπάρξει έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, που υλοποιούνται αυτή την περίοδο».
Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της φάσης της διαδικασίας στην οποία βρισκόμαστε» και υπογράμμισε τις θυσίες και την αφοσίωση του ελληνικού λαού προς αυτήν την κατεύθυνση για την ευόδωση αυτού του σκοπού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα