19 Απριλίου 2024 / 1:27 πμ
19 Απριλίου 2024 / 1:27 πμ

Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Οι εταίροι μας να κάνουν αυτό που πρέπει για το χρέος

από fimotro

Εμείς θα κάνουμε τα συμφωνηθέντα, αλλά και οι εταίροι μας να κάνουν αυτό που πρέπει για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Υπάρχει εκπληκτική βελτίωση στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε φθάσει στο τέλος της διαδρομής. Έχουμε δουλειά ακόμη», απάντησε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Βρίσκεστε στην Ελλάδα με αντικείμενο τη διευκόλυνση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Σας ευχαριστώ για ότι έχετε κάνει για την Ελλάδα. Είναι κάτι που αφορά την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Εάν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα έβλαπτε την πορεία όλης της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Όσα κάνατε είναι και για το μέλλον, τη συνοχή της ίδια της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο. Περιμένουμε όταν θα έρθει η ώρα και από την πλευρά των εταίρων μας θα γίνει αυτός που πρέπει σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις, όπως έχει συμφωνήσει», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Τα σημεία συμφωνίας είναι σχεδόν ταυτόσημα. Ήθελα να στείλω ένα απλό μήνυμα. Υπάρχει μια εκπληκτική βελτίωση στην κατάσταση της Ελλάδας. Μετά από 140 μέτρα που ψηφίστηκαν βλέπουμε την Ελλάδα να επανέρχεται σιγά σιγά στις αγορές», είπε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε: «Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Πρέπει να εργαστούμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε περίπου έναν χρόνο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα την οποία παρακολουθούμε. Θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες για να έχουμε τα ίδια οφέλη. Η Κομισιόν και εγώ είμαστε στο πλευρό σας. Να υπολογίζετε στη βοήθειάς μας. Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα