16 Απριλίου 2024 / 4:45 μμ
16 Απριλίου 2024 / 4:45 μμ

Παυλόπουλος σε Μακρόν: Να τηρηθεί η υπόσχεση για το χρέος

από fimotro

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε το Γάλλο πρόεδρο για το ότι επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη Επίσημη Επίσκεψη του και εξέφρασε την λύπη του για τις καταστροφές από τον Τυφώνα Ιρμα στις γαλλικές αποικίες. Με αφορμή αυτό έκανε αναφορά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις κοινές προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Σας υποδεχόμαστε ως συνεχιστή των Γάλλων ηγετών που θεμελίωσαν την ελληνογαλλική φιλία που έχει βαθιές ρίζες», τόνισε. Ευχαρίστησε για τη συμβολή της Γαλλίας το 2015 στο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Η στήριξη στην Ελλάδα δικαιώνει την ιστορική αποστολή της Γαλλίας στην ΕΕ γιατί είναι στήριξη της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός της ΕΕ. Είναι ευρωπαϊκά προσανατολισμένη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και θα παραμείνει, σημείωσε.

Η Ελλάδα με όλες τις θυσίες του λαού θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Περιμένει, όμως, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και από την πλευρά των εταίρων αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Αυτό που ζητάμε είναι κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας να διαδραματίσετε τον ιστορικό ρόλο της Γαλλίας στην Ευρώπη», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα