28 Μαρτίου 2024 / 11:08 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:08 πμ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι η πόρτα της Τουρκίας για την Ε.Ε.

από fimotro

Θέλω να τονίσω ότι εμείς οι Έλληνες επιθυμούσαμε και θα επιθυμούμε πάντα σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία. Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από ότι μπορεί να μας χωρίσουν δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπ. Γιλντιρίμ.

Θέλω επίσης να διευκρινίσω ότι η Ελλάδα ήταν πάντα ευνοϊκή για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Η χώρα μου είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Αν η Τουρκία θέλει να γίνει δεκτή στην ΕΕ πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι δυο πολύ απλές προϋποθέσεις, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Μπ. Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Τ. Ερντογάν θα ήθελε να επισκεφτεί την Ελλάδα εντός του 2017. Πρόσθεσε ότι για ορισμένα θέματα έχουμε διαφορετικές σκέψεις με την Ελλάδα, ωστόσο μας ενώνουν άλλα πολυάριθμα ζητήματα.

Πιστεύω ότι μπορούμε να λύσουμε διάφορα θέματα εφόσον έχουμε ως γνώμονα τον αμοιβαίο σεβασμό και τις αμοιβαίες ευαισθησίες των λαών.

Μοιραζόμαστε κοινή γεωγραφία και άρα κοινή μοίρα. Η συνεργασία στο πλαίσιο της καλής γειτονίας θα συμβάλλει στο προχωρήσουν οι διμερείς σχέσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έχουμε πλήρη συνείδηση του ρόλου της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η ΕΕ δεν έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της χώρας μου ανέφερε ο Μπ. Γιλντιρίμ.

Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει για τη θέση που θα έχει η Τουρκία στην Ευρώπη στο μέλλον. Η πλήρης ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του λειτουργεί ως ανάχωμα για τις προσφυγικές ροές στην Ευρώπη.

Επιθυμούμε την αναγνώριση των προσπαθειών της Τουρκίας από την ΕΕ στο θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα